Karşıyaka'da Pazar Yerlerine 3 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'da Pazar Yerlerine 3 Milyon Liralık Yatırım

Karşıyaka\'da Pazar Yerlerine 3 Milyon Liralık Yatırım

Pazaryerlerini modern görünüme kavuşturmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı ve Yalı pazar yerlerinin açık olan kısımlarını kapatmak için bir çalışma başlattı.

27.06.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pazaryerlerini modern görünüme kavuşturmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı ve Yalı pazar yerlerinin açık olan kısımlarını kapatmak için bir çalışma başlattı. 3 milyon liralık yatırım, hem esnafın hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.

Bir yandan Karşıyaka'ya yeni ve modern pazar yerleri kazandırmak için çalışan, diğer yandan da mevcut pazar yerlerinde iyileştirme çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, bu kez Bostanlı ve Yalı pazaryerlerine el attı. Yalı Mahallesi'nde, yaklaşık on yıl önce yapımı tamamlanan; ancak bir kısmı kapalı bir kısmı açık bırakıldığı için hem esnafın hem de vatandaşın tepkisini çeken pazar yerinin üstünün tamamen kapatılması için çalışma başlatıldı. Açıkta olan ve kışın yağmurdan, yazın güneşten korunaksız bırakılan bin metrekarelik alanın üzeri çelik konstrüksiyonla kapatılacağı belirtildi. Bostanlı Pazaryeri'nde de yine açıkta olan 800 metrekarelik bölüm, kapatılarak, aydınlatmaların yenileneceği, ses panelleri ile gürültü sorununun önüne geçileceği bildirildi. Her iki yatırımın ise toplam maliyetinin 3 milyon lira olduğunu ve çalışmaların Temmuz ayında tamamlanacağı öğrenildi.

Yerel seçimler sürecinde esnafa ve vatandaşa verdikleri sözleri bir bir tuttuklarını dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Yalı pazar yerine ilk geldiğimde hava yağmurluydu ve bir kısmı kapalı bir kısmı açık olduğu için hem esnaf hem vatandaş zorluk yaşıyordu. Modern bir görünüm kazandırmak ve alışveriş konforunu sağlamak için çalışıyoruz. O gün verdiğimiz sözü bugün tutuyoruz" dedi.

"ESNAF DA MUTLU VATANDAŞ DA"

Yalı Mahallesi Muhtarı Ahmet Şentürk "Pazarın bazı bölümlerinin açık bazı bölümlerinin kapalı olmasının sıkıntısını uzun yıllardır yaşıyorduk. Bu durum büyük bir adaletsizlik yaratıyordu. Şimdi sorun ortadan kalktı. Artık pazarımızın tümü kapalı hale geliyor. Esnafımız da vatandaşlarımız da rahat edecekler" dedi.

Uygulamadan son derece memnun olan bir pazarcı esnafı ise pazar yerlerinin üstünün kapatılmasından mutluluk duyduklarını dile getirip, Karşıyaka Belediyesi'ne ve Başkan Akpınar'a teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'da Pazar Yerlerine 3 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement