Karşıyaka'da Öğretmenler Parkı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'da Öğretmenler Parkı Açıldı

Karşıyaka\'da Öğretmenler Parkı Açıldı

Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü anlamlı bir açılışla kutladı.

26.11.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü anlamlı bir açılışla kutladı. Yeni Girne Bulvarı'nda bulunan ve baştan sona yenilenerek 'Öğretmenler Parkı' adı verilen park, törenle hizmete sunuldu. Başkan Akpınar, açılışı da öğretmenlerle birlikte yaptı.

Öğretmenlerin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek ve fedakar eğitim emekçilerini onurlandırmak isteyen Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Mahallesi Yeni Girne Bulvarı'nda bulunan parka 'Öğretmenler Parkı' adını verdi. 2 bin 300 metrekare alan üzerinde kurulu olan park, yaklaşık bir ay süren çalışmalarla baştan yaratıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde de görkemli bir törenle hizmete açıldı. Heykeltraşlar Ali Yaldır, Zafer Dağdeviren ve Derya Ersoy tarafından hazırlanan; öğretmenler ve öğrencilerin tasvir edildiği heykel, hem öğretmenler hem de vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Pergoleli modern oturma alanları, kuru havuz ve yeşil alanlarla zenginleştirilen, rengarenk çiçeklerle süslenen park, Karşıyakalılardan tam not aldı. Törende ilçenin en genç öğretmeni Arife Genç ile en yaşlı öğretmen Mustafa Ati Doğan'a da plaket verildi.

EN BÜYÜK DEĞERLERİMİZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Öğretmenlerimiz bireysel, toplumsal yapımızı belirleyen en önemli kaynaklardır. Anne ve babamızdan sonra en büyük değer öğretmenlerdir. Ulu Önder Başöğretmen Atatürk, 'Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister', 'Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' diye seslenir. 1920'li yıllarda söylediği sözler, günümüze rehber oluyor. En çok hizmet verdiğimiz alanlardan biri de eğitimdir. Anaokulu sayımız 6'ya ulaştı. Önümüzdeki süreçte Mustafa Kemal Mahallesi ve Mavişehir'de temel atıp iki anaokulu daha kazandıracağız. KARGEM dershanemizde ücretsiz olarak her yıl yüzlerce çocuğumuzu geleceğe hazırlıyoruz. Üniversite öğrencilerimize burs sağlamak için Karşıyaka'nın Filizleri Projesi'ni hayata geçirdik, Türkiye'ye örnek olduk" dedi.

"ÖĞRENCİLERİN SEVGİSİ YETİYOR"

Her şartta eğitime destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Akpınar, "Biz bu çalışmaları siyaset için yapmıyoruz, parti propagandası olarak yapmıyoruz. Ben tüm Karşıyaka'nın belediye başkanıyım. Hizmetlerimizle aileler de çocuklarımız da öğretmenlerimiz de mutlu oluyor. Okullarımızı ziyaret ediyorum. Bana plaket hazırlıyorlar. Bana onların sevgileri yetiyor. Bunun önüne hiçbir güç geçemez. Burası İzmir, burası Karşıyaka, burası Ulusal Kurtuluş Savaşı mücadelesinin ateşinin yakıldığı yer. Var gücümüzle çocuklarımız, geleceğimiz için eğitime katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu parkta ailelerimize huzurlu, mutlu günler diliyorum. Öğretmenler Günü'nü kutluyor, önce annemin sonra tüm öğretmenlerimizin elini bir kez daha öpüyorum" diye konuştu.

KİMLER KATILDI?

Öğretmenler Parkı'nın açılış törenine; Dr. Ülkümen Rodoplu, MHP İzmir Eski Milletvekili Yusuf Kırkpınar, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ahmet Erdal, Belediye-İş 4 No'lu Şube Başkanı Şahin Kaya, Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, Çorum Dernekleri Federasyon Başkanı Adnan Şahin, Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat, Çameria Arnavutları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İzzet Şimşek, TEMAD İzmir İl Başkanı Hüseyin Akbaş, CHP İzmir il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Karşıyaka Belediye Meclisi üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'da Öğretmenler Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement