Karşıyaka'da Bin Kişilik Barış Zinciri - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'da Bin Kişilik Barış Zinciri

Karşıyaka\'da Bin Kişilik Barış Zinciri

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Karşıyaka Festivali ilçenin dört bir yanında coşkuyla gerçekleştirildi.

19.10.2014 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Karşıyaka Festivali ilçenin dört bir yanında coşkuyla gerçekleştirildi. Festivalin son günü yaklaşık bin kişi, önce zeybek oynadı, sonra el ele tutuşarak barış zinciri oluşturdu.

Karşıyaka Belediyesi'nin uluslararası boyuta taşıdığı Karşıyaka Festivali, son gününde de renkli görüntülere sahne oldu. 'Barış' temalı festival, yüzlerce Karşıyakalıyı bir araya getirdi. En dikkat çekici etkinlik Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda yapıldı. Bine yakın vatandaşın bir araya gelmesi ile barış zinciri oluşturuldu. Sahilde toplanan kalabalık grup önce zeybek oynadı, sonrasında el ele tutuşarak zincir oluşturdu ve dans etti. Bu coşkulu gösteriye Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı.

BARIŞA PEDAL BASTILAR

Aynı gün gerçekleşen 'Barışa Yelken' ve 'Barışa Pedal' etkinlikleri de heyecanı artırdı. Onlarca yelkenci, Başkanlık Kupası için körfeze açıldı. Dereceye girenler kupa ile ödüllendirildi. İki yüze yakın bisiklet tutkunu da Karşıyaka sahilinden Alaybey'e kadar barış için pedala bastı. Belediye tarafından düzenlenen birimler arası futbol turnuvası da sonuçlandı. Kültür, Spor Müdürlüğü kupası, Başkan Akpınar tarafından şampiyona verildi.

"BARIŞ İÇİN YAŞIYORUZ"

Festivalin tüm etkinliklerinde barış mesajı verdiklerini belirten Başkan Akpınar "Karşıyakalılar barış için nefes alır, barış için yaşar. Dans ediyorsak barış için, tiyatro oynuyorsak barış için, şarkı söylüyorsak da barış içindir. Hayat bayram olacak ve biz güzel günlere el ele yürüyeceğiz. Artık siviller ölmesin, kadınlar, çocuklar ölmesin. Ulu Önder Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesini sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'da Bin Kişilik Barış Zinciri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement