Karşıyaka'da 10 Bin Öğrenciye Diş Seti - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'da 10 Bin Öğrenciye Diş Seti

Karşıyaka\'da 10 Bin Öğrenciye Diş Seti

Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki 10 bin ilkokul öğrencisine diş seti dağıtmaya başladı.

22.09.2014 12:52  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim öğretim sezonunun açılması ile birlikte öğrencilere yönelik bilgilendirme çalışmalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki 10 bin ilkokul öğrencisine diş seti dağıtmaya başladı. Çocukların, diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmelerinin hedeflendiği uygulama kapsamında, belediye hekimleri de sınıfları dolaşarak ağız ve diş sağlığı için yapılması gerekenleri anlatacak, testler yapacak.

Çocukların diş fırçalamalarını alışkanlık haline getirmek ve diş sağlığı konusunda farkındalık yaratmak için çalışma başlatan Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki 10 bin ilkokul öğrencisine diş seti dağıttı. Okulları ve sınıfları tek tek dolaşan belediye ekiplerince; özel kutusunda, hijyen koşullarına uygun olarak hediye edilen diş fırçası ve diş macunları, çocuklar kadar ailelerini de mutlu etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da okulları dolaşarak, diş setlerini bizzat öğrencilere teslim etti. Yoğun sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Akpınar, çocukların diş ve ağız sağlığı için her türlü önlemi almaya devam edeceklerini belirtti.

Karşıyaka Belediyesi'nin diş hekimleri de sınıfları tek tek dolaşarak öğrencileri diş ve ağız sağlığı konusunda bilgilendirdi. Diş fırçalamanın önemini ve dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğini anlatan belediye hekimleri, çocuklara yönelik testler de uyguladı. Dişlerin düzenli olarak mutlaka fırçalanması gerektiğini belirten hekimler çocuklarda diş çürüme oranlarının arttığına dikkat çekerek bu tür kampanyaların faydalarını anlattı. Diş setleri nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a teşekkür eden öğrenciler, diş temizliğine önem verecekleri sözünü verdi. Diş setlerinin ambalajlarının uygun olması nedeniyle okul çantalarında rahatlıkla taşınabileceğini belirten veliler de çocuklarının diş fırçalama alışkanlıklarının artmasından mutlu olduklarını belirtti.

Sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Sağlıklı nesiller yetişmesi için küçük yaşta tedbirlerin alınması gerekiyor. Karşıyaka Belediyesi olarak bir yanda çocuklarımızın eğitimlerine katkı koyan projeleri hayata geçirirken, bir yandan da sağlıklı büyümeleri için çalışmalar yapıyoruz. Diş sağlığı da çocukluk yaşta kazanılan alışkanlık sonrası ömür boyu sürdürülecek bir yaşam şeklidir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'da 10 Bin Öğrenciye Diş Seti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement