Karşıyaka Belediyesi: "Yat Limanını Mavişehir'e İstiyoruz" - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka Belediyesi: "Yat Limanını Mavişehir'e İstiyoruz"

Karşıyaka Belediyesi: "Yat Limanını Mavişehir\'e İstiyoruz"

Karşıyaka Belediyesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın İzmir’de yapımı düşünülen yat limanları ile ilgili açıklamasına yanıt verdi.

15.12.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir'de yapımı düşünülen yat limanları ile ilgili açıklamasına yanıt verdi. Açıklamada, "İtirazımız, yat limanının Karşıyaka İskelesi ve Nikah Sarayı arasına yapılmasınadır. Projenin Mavişehir'de hayata geçirilmesi doğru olacaktır" denildi.

Karşıya Belediyesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yat limanları ile ilgili açıklamasına cevap verdi. Belediye yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bugün kamuoyuna yansıtılan ve çeşitli medya kuruluşlarında yer alan açıklamalara göre, Karşıyaka Belediyemizin, ilçemize yapılacak yat limanlarına karşı çıktığı yönünde bir izlenim yaratılmakta, kamuoyu bu bilgiler ışığında yanıltılmaktadır. Bakanlığın açıklamasında yer alan Karşıyaka Belediye Meclisi'nin, Mavişehir'de yapılması düşünülen yat limanı projesine karşı çıktığı ifadesi doğru değildir. Meclis kararında reddedilen bölge, Karşıyaka İskelesi ile Nikah Sarayı arasında kalan bölgedir. Yat limanının bu bölgede yapılmasına İzmir Büyükşehir Belediyesi de denizin doldurulması ile elde edilen inşaat alanının deniz ekosistemini bozacağı, deniz ulaşımını ve kent içi ulaşımı olumsuz etkileyeceği gerekçeleri ile itiraz etmiştir. 1/25 binlik imar planlarında da işli olan, Mavişehir'deki yat limanı projesini ise hem Büyükşehir, hem de Karşıyaka belediyeleri desteklemektedir. Bakanlığın açıklamasının, yanlış ya da eksik bilgiden kaynaklandığı düşüncesi ile düzeltilmesini istiyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka Belediyesi: 'Yat Limanını Mavişehir'e İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement