Karşıyaka Belediyesi'nde Arbede - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka Belediyesi'nde Arbede

Karşıyaka Belediyesi\'nde Arbede

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi'nde temizlik işlerini yürüten taşeron Altaş şirketi bünyesinde örgütlenme çalışması yapan DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikası'ndan 3 işçinin işte atıldığı gerekçesiyle belediye giriş katında işçilerin yaptığı eylemde olay çıktı.

24.03.2015 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi'nde temizlik işlerini yürüten taşeron Altaş şirketi bünyesinde örgütlenme çalışması yapan DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikası'ndan 3 işçinin işte atıldığı gerekçesiyle belediye giriş katında işçilerin yaptığı eylemde olay çıktı. Zabıta ve işçiler yumruklaştı.

Karşıyaka Belediyesi'nde temizlik işlerini yürüten taşeron firma Altaş işyerinde örgütlenme çalışması yapan Nakliyat-İş Sendikası, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar'ın bunu engellemeye çalıştığını iddia etti. Sendika, örgütlenmeyi engellemek için de 3 işçinin işten çıkarıldığı gerekçesiyle basın açıklaması yapacağını duyurdu. Basın açıklaması öncesi Karşıyaka Belediyesi'nin zemin katına giren işçiler burada sendika yeleklerini giyerek oturma eylemine başladı. Bunun üzerine polis ve çevik kuvvet belediyi içinde önlem aldı. İşçiler Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nu beklediklerini belirterek Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı da görüşmeye çağırdı. Akpınar gelene kadar belediye binasından ayrılmayacaklarını söyledi.

Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, belediye önünde 30 kadar işçiyle birlikte basın açıklaması yaptı. Küçükosmanoğlu, Başkan Akpınar'ın işçilere sendikadan istifa etmeleri baskısı yaptığını hatta bir toplantı yaparak, "Burada belediye başkanı da sendika de benim" dediğini söyledi. Küçükosmanoğlu, Başkan Akpınar'a "Başkan Ali kıran baş kesen bir yaklaşımı kabul edemeyiz. Burası dağ başı değil. CHP programda örgütlenmeye izin veriyor. Ayrıca, siz oy isterken sendikalaşmayı savundunuz, taşerona karşı çıktınız. Seçimi öyle kazandınız. İşten çıkardığınız işçiler işbaşı yapana kadar haklı mücadelemiz sürecek" dedi.

Küçükosmanoğlu, konuşmasının ardından içerdeki işçilerin yanına gideceklerini, kimsenin buna engel olamayacağını söyledi. Daha sonra Küçükosmanoğlu ve beraberindekiler Belediye girişindeki kapalı olan camlı kapıya yöneldi. Omuzlarıyla kapıya yüklenerek açmaya çalıştılar. Belediye girişindeki güvenlikçiler ise buna engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine içeride bekleyen işçiler de kapıya yöneldi. Burada bekleyen zabıta ve güvenlikçilerle aralarında kavga çıktı. Yumruklaşmalar oldu. İçerideki çevik kuvvet araya girdi. Bir işçinin yüzü kanlar içinde kaldı. Yaklaşık 5 dakika süren arbededen sonra işçiler içerideki yerlerinde kaldı.

Polis yetkilileri, Küçükosmanoğlu'na "Basın açıklaması yapılacaktı. Ancak siz kapıya yüklenerek kamu binasına girdiniz. Burada vatandaşın hizmet görmesi olumsuz etkileniyor" uyarısı yaptı. Küçükosmanoğlu ise Başkan Akpınar gelene ve üç işçi işbaşı yapana kadar mücadele edeceklerini belirterek belediyeden ayrılmacaklarını söyledi. İşçilerin bekleyişi sürüyor. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karşıyaka Belediyesi'nde Arbede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ferit kırcıcek: taseron ıscının bırlık olması arkadaslarını savunması cok guzel fakat böyle olmaz belediyeye giremedik bgn imar durumu almaya bile butun ınsanların ısı onlar yuzunden kalıyo ve bılgıgımız uzere ksk belediyesınde 2000 personel calısıyor ve baska ısten cıkan yok bunlar neden nasıl ısten cıkarıldı bence ıscılerde art nıyet var para kolay kazanılmıyo herkes bunun bılıncınde olsun o begenmedıgınız ıse kosa kosa gırmek ısteyen ınsan cok var sendıka su olaya son verın belediye hızmet bınasında böyle bir olay olmaz 1 0 Yanıtla

Advertisement