Karşıyaka, Avrupa'ya Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka, Avrupa'ya Açılıyor

Karşıyaka, Avrupa\'ya Açılıyor

Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa vitrinine taşımak isteyen Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en önemli projelerinden biri olarak kabul edilen “12 Yıldız Şehri Projesi”ne talip oldu.

14.09.2014 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa vitrinine taşımak isteyen Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Konseyi'nin en önemli projelerinden biri olarak kabul edilen "12 Yıldız Şehri Projesi"ne talip oldu.

Avrupa Konseyi'nin "12 Yıldız Şehri Projesi" kapsamında, 13- 20 Ekim tarihleri arasındaki Yerel Demokrasi Haftası'nda, halkın da yönetim sürecine katılacağı çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, her yaş grubundan Karşıyakalının yönetimde söz sahibi olabilmesi için halk toplantıları yapılacak. Engelli vatandaşlar için kültürel ve sosyal etkinlikler, otizmli çocuklar için ise tiyatro ve dans gösterileri sergilenecek.

Karşıyaka Belediyesi'nin insan haklarına verdiği değer ve katılımcı demokrasi uygulamalarını gösterecek olan bu etkinlikler, Avrupa Konseyi temsilcileri tarafından da izlenecek ve değerlendirilecek. Konsey uygun bulduğu takdirde Karşıyaka, "12 Yıldız Şehri" unvanını kazanacak. Sonuçlar, önümüzdeki Mart ayında Strazburg'da gerçekleşecek törende açıklanacak.

Göreve geldiği günden bu yana Karşıyaka halkını da yönetim sürecine dahil etmek için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Katılımcı demokrasi anlayışı ve halkın yönetimde söz sahibi olması hizmet prensiplerimizin temelini oluşturuyor. Demokrasinin tam anlamıyla uygulanabilmesinde yerel yönetimler olarak bizlerin çok önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğini düşünüyoruz. Bu amaçla yaptığımız çalışmalar sayesinde Karşıyakamıza '12 Yıldız Şehri' unvanını kazandıracağımıza inanıyoruz. Bu ödül Karşıyakamıza yakışacak. Hedefimiz, çalışmalarımızı dünyaya göstermek." dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka, Avrupa'ya Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement