Kars'ta Yardımlaşma Derneğinden İftar Programı - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Yardımlaşma Derneğinden İftar Programı

Kars\'ta Yardımlaşma Derneğinden İftar Programı

Kars Ehlibeyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından iftar yemeği verildi.

25.07.2014 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Ehlibeyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından iftar yemeği verildi.

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Misafirhanesi'nde düzenlenen programa, Vali Günay Ödemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, müftü Mehmet Genç, AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Ehlibeyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tuncay Aydın, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolos Yardımcısı Fariz Caferov ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Özdemir, programda yaptığı konuşmasında, ramazanın son günlerinde bir araya gelerek bu manevi havayı teneffüs etme fırsatı bulduklarını belirterek, iftar yemeği için derneğe teşekkür etti.

Ramazan ayının Kars'ta çok huzurlu ve rahat geçtiğini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı ve insanların birbirine daha çok hoşgörülü olduğu bir ortam gerçekleşti. Aslında baktığımız zaman Kars çok farklı anlamda etnik grupların yaşamasına rağmen birbiriyle uyum içerisinde olan, herhangi bir sıkıntısı olmayan, ortak bir yaşama kültürü oluşturmuş, belki de bölgemize, dünyaya örnek olabilecek bir kültürü yaşayan ilimiz. Kars'ta benim gördüğüm bu manevi huzurlu hava bölgemizdeki çatışmalara, ülkemizdeki çatışmalara örnek olabilecek bir hayat tarzını içermektedir."

Müftü Genç de Allah'ın bu birlik ve beraberliği daim eylemesini temenni ederek, "Bütün din kardeşlerimizin bayrama çıkmasını Allah nasip etsin. Şu an bilindiği gibi dünyanın çeşitli yerlerinde özellikle Filistin'de ve komşu ülkelerimizin birçoğunda din kardeşlerimiz huzursuz, kan dökülüyor ve barıştan mahrum bir şekilde yaşıyorlar" diye konuştu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta Yardımlaşma Derneğinden İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement