Kars'ta Tükas Uygulaması ile 144 Tar-Gel Personeli Tabletleri ile Köylerde - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Tükas Uygulaması ile 144 Tar-Gel Personeli Tabletleri ile Köylerde

Kars\'ta Tükas Uygulaması ile 144 Tar-Gel Personeli Tabletleri ile Köylerde

TÜKAS (Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi) uygulaması kapsamında 144 TAR-GEL personeline tablet dağıtımı yapıldı.

01.09.2014 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜKAS (Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi) uygulaması kapsamında 144 TAR-GEL personeline tablet dağıtımı yapıldı.

Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde tabletlerin dağıtımında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, "Tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik olarak tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınması için kurulacak Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi ile (TÜKAS) tarım işletmesi bazında, ülke genelinde tarım istatistiklerinin oluşturulmasını sağlamak amaçlanıyor. TÜKAS'a yapılan kayıtlar, tarımsal faaliyetin belirlenmesine yönelik olacak ve bu kayıtlar, hiçbir şekilde mülkiyet tespitinde esas alınmayacak ve mülkiyet hakkı doğurmayacak" dedi.

TÜKAS'ın hayata geçmesiyle güvenilir tarımsal verilere ulaşmada önemli gelişmeler olacağını belirten Dr. Hüseyin Düzgün, Kalkınma Bakanlığı'yla ortaklaşa yürütülen tablet uygulamasıyla tüm Türkiye'de arazide çalışan personelin uydu üzerinden aktif olarak izlenebileceğini, ayrıca hayvan ve parsel sayıları ile bitki çeşitliliği gibi birçok veriye de anlık olarak ulaşabileceklerini ifade etti.

"TABLETLER SAYESİNDE ARAZİDE ÇALIŞAN PERSONELİN HER ADIMINI AKTİF OLARAK İZLEYEBİLECEĞİZ"

Düzgün, "Tabletler sayesinde arazide çalışan personelin her adımını aktif olarak izleyebileceğiz. Ayrıca arazide çalışan personelimizin girdiği bilgiler ara yüz üzerinden merkeze aktarılacak. Yani tabletten girilen bilgiler bize aynı anda aktarılmış olacak. Bizde böylece doğru bilgiye anında ulaşabileceğiz. Bu projeyle tarımda, hayvancılıkta, bitki çeşitliliğinde doğru veriler elde edeceğiz. Doğru veri olmadan doğru politika yürütemeyiz. 100 güvenilir tarımsal ve hayvansal veriye ulaşıp tüm Türkiye'nin tarımsal ve hayvansal envanterini de çıkarmış olacak. Genel tarım sayımının yapılması ve kayıt sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması için hayata geçirilecek sistemin denemelerine başlanırken, sistem özel mobil uygulamanın yüklendiği 144 adet tablet vasıtasıyla ve TARGEL personeli, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) sistem sorumlularının katkılarıyla uygulanacak" diye konuştu.

Öte yandan Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yaptıkları çalışmalarda muhtarlar ve vatandaşlardan da kendilerine yardımcı olmalarını istedi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta Tükas Uygulaması ile 144 Tar-Gel Personeli Tabletleri ile Köylerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement