Kars'ta Suruç Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Suruç Gerginliği

Kars\'ta Suruç Gerginliği

Kars’ta, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısıyla ilgili yürüyüş yapmak isteyen grup ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

23.07.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısıyla ilgili yürüyüş yapmak isteyen grup ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

HDP, DBP, KESK, Kars Devrimci 78'liler Derneği, Eğitim Sen, İHD ve KA-YÖDER'lilerden oluşan grubun DHP İl Başkanlığı önünde toplanmasının ardından Faikbey Caddesi üzerinden pankart açarak At heykeli önüne yürümek istemesi üzerine gerginlik yaşandı. Polisin 'kaldırımdan yürüyün' demesi üzerine, grubun, 'caddeden yürüyeceğiz' diye karşılık vermesi, polis ile grup arasında tartışma konusu oldu. Polisin ikazına rağmen caddeden yürüyen kalabalığın önü Faikbey Caddesi üzerinde tekrar kesildi. Burada polis ile kalabalık arasında yaşanan kısa süreli anlaşmazlık giderildikten sonra kalabalık At Heykeli önüne gelerek burada basın açıklaması yaptı.

Polisin çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldığı basın açıklamasını HDP İl Eş Başkanı Şahsenem Oğultarhan okudu.

Oğultarhan, Suruç katliamının faillerinin ortaya çıkartılıncaya kadar sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Şahsenem Oğultarhan, "Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu'nun Kobane'ye destek vermek ve inşa etmek çalışmalarına katılmak amacıyla 300 üniversite öğrencisi Suruç'taydı. Gezi'den Kobane'ye dayanışmayı büyütmek için bir araya gelen bu gençler Suruç'da buluşmuştu. Çocukların yüzlerindeki gülümseme için çocuklara oyuncak götürecek ve çocuklar için bir oyun parkı yapacaklardı. İŞİD tarafından yapılan saldırıda 32 arkadaşımızı kaybettik ve 100'den fazla arkadaşımız da yaralandı. Umarız can kaybımız daha da artmaz. Tekrar halkımıza başsağlığı diliyor ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralı olan arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi.

HDP, DBP, KESK, Kars Devrimci 78'liler derneği, Eğitim Sen, İHD ve KA-YÖDER olarak bu katliamın failleri ortaya çıkartılıncaya kadar sessiz kalmayacaklarını açıklamak için bir araya geldiklerini belirten Oğultarhan, saldırının Türkiye'de bulunan tüm halklara, devrimci, demokrat ve aydın insanlara yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı.

Basın açıklamasının ardından kalabalık Fiakbey Caddesi üzerinde kısa süre oturma eylemi yaptı. Kalabalık daha sonra Kazımpaşa Caddesi'nden yürüyerek HDP İl Başkanlığı önüne geldi. Bir süre parti binası önünde slogan atan kalabalık daha sonra sessizce dağıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Suruç Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement