Kars'ta Renkli Ramazan Şöleni - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Renkli Ramazan Şöleni

Kars\'ta Renkli Ramazan Şöleni

Başkanlığını Karsspor Başkanı Muharrem Yıldız'ın yaptığı Serhat Boyları Derneği'nin düzenlediği Ramazan Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu.

12.07.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkanlığını Karsspor Başkanı Muharrem Yıldız'ın yaptığı Serhat Boyları Derneği'nin düzenlediği Ramazan Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen program öncesi Hacivat, Karagöz ve Nasrettin Hoca kostümlü gençler halkın yoğun olduğu caddeleri dolaşarak, halkı konser alanına davet etti. Yüzlerce kişi, iftardan saatler önce gelip alandaki yerlerini aldı. 7'den 70'e katılımın olduğu etkinlikte bir yandan da dönerler kesilmeye başlandı. İftar yaklaştığında soğuyan havaya rağmen Karslılar alana akın etti. Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açıp, döner ve ayranla iftarlarını yapan vatandaşlar semazen, tasavvuf ve ilahi programlarıyla duygu seli yaşadı. Program, Suat Aslan konseriyle devam etti. Kendisi de Karslı olan Suat Aslan, hemşehrileriyle halay çekip hareketli türküleriyle halkı coşturdu. Sahneye akın edenler gönüllerince eğlendi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise İntizar sahne aldı. İntizar'ın sahne almasıyla coşku daha da arttı. Alanın yakınındaki apartmanların balkonlarında bile halayların çekildiği konserde üşüyen İntizar sahnede sık sık hareket ederek ısınmaya çalıştı. Zaman zaman bunun esprisini yapan İntizar, konserden büyük keyif aldığını ve Kars'ın bu soğuk havasında sıcak bir gece geçirdiklerini söyledi.

Sanatçılara çiçek veren Serhat Boyları Dernek Başkanı Muharrem Yıldız da tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ederek geleneksel hale getirdikleri bu etkinliklerin her yıl yapılacağını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Renkli Ramazan Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement