Kars'ta Kerbela Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Kerbela Şehitleri Anıldı

Kars\'ta Kerbela Şehitleri Anıldı

Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1376. yıl dönümü törenine Kars’ta binlerce kişi katıldı.

23.10.2015 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1376. yıl dönümü törenine Kars'ta binlerce kişi katıldı.

Işıklı Camii önünde düzenlenen anma etkinliklerine Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Işıklı Camii İmamı Seyyid Ahmet Erdem, siyasi partilerin il başkanları, milletvekili adayları ile binlerce vatandaş katıldı. Işıklı Camii önünde düzenlenen tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Işıklı Camii İmamı Seyyid Ahmet Erdem, iletişimsizlikten kaynaklanan dağınıklığın ilk ve son olacağını söyledi. Erdem, "Gönül isterdi ki milletimiz bu şekil dağınık olmasın. Gönül isterdi ki yıllardan beri süregelen birlik ve beraberlik ve değerli yöneticilerimizin öncülüğünde değerli halkımızın seyidi şüheda Hz. Hüseyin'in taziye gününde bir arada gönül birliği ile bulunmuş olsunlar. Elbette ki bundan sonra bu dağınıklık temennimiz odur ki iletişimsizlikten kaynaklanan bu sorun bu yıl ilk ve son problem olur. ve yine de Hz. Hüseyin'in yası için bir araya gelen siz değerli Ehli Beyt dostlarına şükranlarımızı ve minnetlerimizi arz etmek istiyorum" dedi.

Hz. Ali Çarşı Camii ve Işıklı Camii önünde toplanan binlerce kişi Cumhuriyet Caddesi'nde Yeni Mahalle Mezarlığı'na yürüdü.

Yapılan konuşmaların ardından binlerce kişi deste vurarak Yeni Mahalle Mezarlığı'nda aile mezarlarını ziyaret etti, Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Kerbela Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement