Kars'ta Gökçe-14 Operasyonu: 11 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Gökçe-14 Operasyonu: 11 Gözaltı

Kars Merkez, Sarıkamış ve Selim ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı ’Gökçe-14’ operasyonunda terör örgütüne yardım ve yataklık etkileri gerekçesiyle 11 kişi gözaltına alındı.

17.11.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Merkez, Sarıkamış ve Selim ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı 'Gökçe-14' operasyonunda terör örgütüne yardım ve yataklık etkileri gerekçesiyle 11 kişi gözaltına alındı.

Selim Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 16 Kasım 2015 tarih ve 2015/97 sayılı arama kararı gereğince Selim ve Sarıkamış ilçelerinde ikamet eden, 18.09.2015 tarihinden bu yana Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yardım, yataklık ve malzeme temin ettikleri şüphesi ile takip edilen (12) kişinin yakalanması kapsamında, Kars İl Jandarma Komutanlığı'nca planlanan 'Gökçe-14' operasyonu ile sabah saat 05.00'ten itibaren 14 adrese Kars İl Jandarma Komutanlığı ve Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ortak operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda, aralarında İl Genel Meclisi Üyesinin de bulunduğu Selim Merkez, Kaynarlı, Bölükbaş ve Yukarıdamlapınar köylerinde 4 kişi, Sarıkamış Merkez 6 kişi ve Kars Merkezde 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; örgütsel doküman, kitap, not defteri, kart davetiye, erzak listesi, kaçak sigara, çadır, met, yazılı pusula, senet, USB bellek, kurusıkı tabanca, battaniye, iç çamaşırı, çorap, kazak gibi malzemeler ele geçirildi. Olayla ilgili olarak tahkikat devam ediyor.

Öte yandan, terör örgütü PKK'ya yardım, yataklık ve propagandasını yaptıkları iddiasıyla polis ve jandarma tarafından gözaltına alınanlar arasında, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri ile meclis üyelerinin de olduğu öğrenildi.

IÇ-HA-Y) - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Gökçe-14 Operasyonu: 11 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement