Kars'ta 2014 Yılı Çiftçi Eğitim Programları Başladı - Son Dakika
Yerel

Kars'ta 2014 Yılı Çiftçi Eğitim Programları Başladı

Kars\'ta 2014 Yılı Çiftçi Eğitim Programları Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın; tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması, çiftçilere tanıtımı ve Araştırma-Yayım-Çiftçi Bağının Güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen çiftçi eğitim toplantıları başladı.

16.01.2014 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın; tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması, çiftçilere tanıtımı ve Araştırma-Yayım-Çiftçi Bağının Güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen çiftçi eğitim toplantıları başladı.

Derecik Köyü'nde düzenlenen toplantıya, İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, İl Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürleri ile çiftçiler katıldı.

Topğlantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Konularında Yaşanan Sıkıntılar ve Bunların Çözümü" ile ilgili olarak çiftçileri bilgilendirdi.

Dr. Hüseyin Düzgün, İl Müdürlüğü'nde çalışan Yayım Personeli ve köylerde görev yapan Tarım Danışmanları ile işbirliği yapılarak düzenlenen eğitim ve yayım çalışmalarının çiftçilere çok faydalı olacağını belirtti.

Düzgün, çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını, çiftçilere yönelik merkeze bağlı köylerde bu eğitim toplantılarını yapacaklarını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce çiftçi eğitim programları kapsamında ilk günde merkez bağlı 3 köye gidildi. Kars merkez Halefoğlu Köyü'nde düzenlenen programda "Yem Bitkileri Yetiştiriciliği, Şarbon ve Brucella Hastalığı" konularına yer verildi.

Eğitim programlarından bir diğeri ise Merkez Derecik Köyünde düzenlendi. Burada da çiftçilere "Yem Bitkileri Ekilişi, Suni Tohumlama ve Şap Hastalığı" konuları aktarıldı. Çeşitli broşür ve tanıtım kitapçıkları dağıtıldı. Çiftçilerin soruları cevaplandırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce son olarak Merkez Subatan Köyü'nde eğitim toplantısı yapıldı. Toplantıda, "Suni Tohumlama ve Tarımsal Desteklemeler" üzerine bir sunum gerçekleştirildi. Çiftçilerin tarımsal desteklemelere başvuru süreci hususunda dikkat etmesi gereken noktalar vurgulandı. Verilen eğitimler ile çiftçilerde farkındalık oluşturuldu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta 2014 Yılı Çiftçi Eğitim Programları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement