Kars - PKK'nın 10 Günde 2 Kez Kestiği Karakurt- Kağızman Karayolu, Ulaşıma Kapatıldı - Son Dakika
Güncel

Kars - PKK'nın 10 Günde 2 Kez Kestiği Karakurt- Kağızman Karayolu, Ulaşıma Kapatıldı

Kars - PKK\'nın 10 Günde 2 Kez Kestiği Karakurt- Kağızman Karayolu, Ulaşıma Kapatıldı

PKK'nın 10 günde 2 kez kestiği Karakurt- Kağızman karayolu, ulaşıma kapatıldı ERZURUM- Iğdır karayolunun, PKK'lı teröristlerin son 10 günde 2 kez kestiği Karakurt- Kağızman arası, güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

01.08.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'nın 10 günde 2 kez kestiği Karakurt- Kağızman karayolu, ulaşıma kapatıldı

ERZURUM- Iğdır karayolunun, PKK'lı teröristlerin son 10 günde 2 kez kestiği Karakurt- Kağızman arası, güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Karakurt vadisinin ulaşıma güvenlik nedeniyle kapıtılması üzerine trafik polisleri, sürücülere Kars karayolunu kullanmalarını bildiriyor.

Karakurt ile Kağızman arasındaki Karakurt vadisinde teröristler 21 Temmuz ve 31 Temmuz geceleri iki eylem yaptı. Aras Nehri kenarından devam eden 64 kilometrelik Karakurt- Kağızman arasındaki vadiye dağlardan inen teröristler, yolda barikat ve hendek kazarak ulaşımı durduruyor. İlk eylemde 8 TIR, 2 kamyon ve 2 otomobili yakan 20 kişilik terörist grup, dün geceki ikinci eylem için yine aynı yöntemlerle yolu kesti. Erzurum'dan Kars'ın Kağızman İlçesine gitmek için yola çıkan ve içinde 36 yolcu bulunan Kağızman Belediyesine ait otobüsü durdurdular. Yolcuları 2 saat alıkoyan teröristler, otobüsle birlikte 1 TIR ve 3 kargo aracını yaktılar. Her iki eylemde de iletişimi kesmek için cep telefonlarını toplayan teröristler, yolcu ve sürücüleri serbest bıraktıktan sonra kaçtı. Olayın öğrenilmesinin ardından kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla bölgede başlatılan operasyonlar sürüyor.

Kağızman'a gelirken bir süre alıkonulanların yakınları, "Kağızman - Karakurt karayolu yakın ama tehlikeli. 10 günde ikinci kez kesildi. Bu yolun özellikle geceleri açık tutulması, PKK'nın eylem yapmasına fırsat tanıyor. Karayolunda güvenlik sağlanamıyorsa, açık tutulup vatandaşların can ve mal güvenliği tehlikeye atılmasın" diye konuştular. Iğdırlı kamyon şoförü Halil Aksoy ise "Kağızman çıkışında devlet yetkililerini bekliyorum. Bıktık böyle yaşamaktan" dedi.

Karakurt- Kağızman karayolunun kapatılması üzerine ulaşım, Erzurum- Sarıkamış- Kars- Kağızman - Iğdır karayolundan yapılmaya başlandı. Kağızman'ın Dörtyol mevkisini dubalarla ulaşıma kapatan trafik polisleri, gelen sürücülere Kağızman- Karakurt karayolunun her iki taraftan ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, alternatif yolları kullanmalarını istiyorlar.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: İlhami TURAN/ KAĞIZMAN, (Kars), (DHA)-

==================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars - PKK'nın 10 Günde 2 Kez Kestiği Karakurt- Kağızman Karayolu, Ulaşıma Kapatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mert: Ulan bi defol mal herof 0 0 Yanıtla
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement