Kars Ödüllü 'Mesajcı' Belgeseli Bozcaada Festivali'nde - Son Dakika
Güncel

Kars Ödüllü 'Mesajcı' Belgeseli Bozcaada Festivali'nde

Kars Ödüllü \'Mesajcı\' Belgeseli Bozcaada Festivali\'nde

Ödüllü 'Mesajcı' belgeseli Bozcaada Festivali'nde Göçmen kuşları konu alan, içinde Kuyucuk ve Aras kuş cennetlerinden görüntülerin de yer aldığı ABD'den ödüllü Mesajcı 'The Messenger' belgeseli, Bozcaada Uluslararası Film Festivali'nde gösteriliyor.

23.10.2015 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödüllü 'Mesajcı' belgeseli Bozcaada Festivali'nde

Göçmen kuşları konu alan, içinde Kuyucuk ve Aras kuş cennetlerinden görüntülerin de yer aldığı ABD'den ödüllü Mesajcı 'The Messenger' belgeseli, Bozcaada Uluslararası Film Festivali'nde gösteriliyor.

Kuzey Doğa Derneği Başkanı ve ABD Utah Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, Fransız- Kanada ortak yapımı olan Mesajcı belgeseli için filmcilerin Kars Kuyucuk ve Iğdır Aras Kuş cennetlerinde çekim yaptıklarını anımsattı. Mesajcı'nın gösterime girmesi ve festivallere katıldığına işaret eden Şekercioğlu, belgesel filmin ilk olarak ABD Jackson Hole Film Festivali'nde ödül aldığını belirtti. Göçmen kuşları ve kuşların içinde bulunduğu tehdit ve tehlikeleri konu alan yapımın dünyadaki çevre problemlerine dikkat çektiğine vurgu yapan Şekercioğlu, bu konuda şunları söyledi: "Göçmen kuşlar belgeseli için ABD, Avrupa, Kostarika, Türkiye'den de Kars ve Iğdır seçildi. Yani Türkiye'de seçilen Doğu Anadolu'daki Kars Kuyucuk Gölü Ramsar alanı ve Iğdır Aras Nehri Kuş Cenneti belgeselde yerini aldı. Iğdır Aras Nehri Kuş Cenneti, barındırdığı 258 kuş türüyle Türkiye'deki en önemli bir kuş cennetidir. Belgesel film ABD'deki festivalde doğa koruma dalında birincilik ödülü aldı. Diğer bir film festivalinde seyircilerin en favori gösterdikleri belgesel seçildi. Mesajcı isimli belgesel bu hafta Bozcaada Film Festivali'nde gösterilmeye başlandı. Oradaki finalistler arasında yer aldı. Ümidimiz Bozcaada Film Festivali'nde de bir ödül kazanması. Çünkü belgesel, Doğu Anadolu doğasını ve kuşlarını dünyaya tanıtıyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Ödüllü 'Mesajcı' Belgeseli Bozcaada Festivali'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement