Kars - Figen Yüksekdağ: Yalanınız Batsın. Saldırının Arkasında Hükumet Var - Son Dakika
Güncel

Kars - Figen Yüksekdağ: Yalanınız Batsın. Saldırının Arkasında Hükumet Var

Kars - Figen Yüksekdağ: Yalanınız Batsın. Saldırının Arkasında Hükumet Var

Figen Yüksekdağ: Yalanınız batsın.

22.05.2015 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Figen Yüksekdağ: Yalanınız batsın. Saldırının arkasında hükumet var (ek)

BAŞKANLIK HAYALLERİNİ SIFIRLAYACAĞIZ

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ardahan mitinginin ardından karayolu ile gittiği Kars'ta konuştu. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, AK Parti'nin tek gayesinin 7 Haziran'daki genel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ı Başkan yapmak olduğunu vurgulayan Yüksekdağ şöyle konuştu:

"AKP'ya oy veren, vermeyi düşünen değerli halkımıza, yurttaşlarımıza da sesleniyorum, bugün AKP'ye verdiğimiz her oy emin olun diktatörlüğe verilmiş oy olacak. Sizler bir partiye oy verdiğinizi, vereceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. O sandıklarda demokratik bir biçimde seçme hakkınızı kullanıyor olabilirsiniz. Ama bu siyasi iktidar sizin iyi niyetinizi, demokratik katılım çabanızı bir diktatörlüğü tesis etmek için, kurmak için kullanacak, bunu çok iyi bilin. O sandıklardan diktatörlüğün çıkmasına izin vermeyeceğiz. Başkanlık ve tek adam rejimi kurulmasına izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanı çıkmış meydan meydan dolaşıyor. Ne diyor halka? Size daha iyi bir Türkiye vereceğim demiyor. Size daha iyi bir yaşam sunacağım demiyor. Halkının karşısına çıkıp bana '400 vekil verin' diyor. Sen bu halka ne verdin de ne istiyorsun? 13 yıl boyunca bu memleketin en kritik sorunlarını çözdün mü de vekillik istiyorsun, vekalet siparişi veriyorsun. Türkiye'de barış sorununu çözdün mü? Akan kanı iyilik, barış ve kardeşlik siyasetiyle durdurmayı başarabildin mi? Bir çözüm süreci başlatıldı, evet büyük bir başarıdır. Ama o da senin başarın değil kusura bakma. Şu an İmralı Cezaevinde tehdit altında tuttuğun Öcalan'ın başarısıdır. Bugün Türkiye'de eğer bir seçim yapılabiliyorsa, 7 haziran'da eğer sandıklar kurulacaksa ve eğer bugün Türkiye'de çatışma gerilim ortamı bir nebze de olsun durdurulabildiyse emin olun ki bütün Türkiye çok iyi bilsin ve biliyor ki bizim barış ve çözüm konusunda gösterdiğimiz tutarlılık ve sorumluluk sayesinde olmuştur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars - Figen Yüksekdağ: Yalanınız Batsın. Saldırının Arkasında Hükumet Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Kardeşlik: oylar hdp ye 0 0 Yanıtla
  • Milli görüş: Oylar saadete 0 0 Yanıtla
  • Malatya'da Sepetli Motosiklet Kazası: 2 Yaralı
    14:48 Malatya'da Sepetli Motosiklet Kazası: 2 Yaralı

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde meydana gelen kazada, sepetli motosikletin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada sürücü olan H.Y'nin bacağı motosiklet ile sepet arasına sıkıştı ve C.Y. ise düşerek yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarılan H.Y. ve C.Y. ambulansla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

  • Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak
    14:47 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak

    Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takımın hedefinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirtti. Uygun, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şanslarını yakaladıklarını ve kalan maçlarda alacakları puanlarla Avrupa yolunda ilerlemek istediklerini söyledi. Ayrıca, hakemlerin hakkaniyetli olmasını ve Türk futbolunda hakemlik sisteminin geliştirilmesini istediğini dile getirdi. Sivasspor taraftarları da antrenman öncesi takıma moral ziyareti yaparak desteklerini gösterdi.

  • Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi
    14:47 Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

    Kayseri Filistin'le Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Platform üyeleri Filistin bayrakları ve 'Şehitlerimiz ve Filistin için meydandayız' yazılı pankart açtı. Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şube Başkanı Önder Bulut, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarını kınayarak Filistin'in yanında olduklarını belirtti.

  • Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı
    14:43 Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

    Bayırköy Belediye Başkanı Aykut Dilsiz, belediyenin destekleri ile atıl vaziyette bulunan beldenin verimli sulak arazilerinin yeniden canlanmaya başladığını belirterek Trabzon hurma fidanlarının dağıtıldığını açıkladı.

  • Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor
    14:42 Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor

    Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yılı dolayısıyla düzenlenecek törenler öncesi binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi mekanlar, öğrenci grupları ve belediyelerin düzenlediği gezilerle ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yağmura rağmen minnet duygularıyla anıtları gezerek atalarını yad ediyor.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.


Advertisement