Kars Belediyesi'nden Atık Pil Projesi - Son Dakika
Yerel

Kars Belediyesi'nden Atık Pil Projesi

Kars Belediyesi\'nden Atık Pil Projesi

Kars Belediyesi, kullanım ömrünü tamamlamış ya da fiziksel olarak hasara uğramış pilleri geri dönüşüme kazandırmak için “Atık Pil” projesini hayata geçirdi.

24.10.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Belediyesi, kullanım ömrünü tamamlamış ya da fiziksel olarak hasara uğramış pilleri geri dönüşüme kazandırmak için "Atık Pil" projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında; çöpe atıldığı zaman yapılarındaki tehlikeli kimyasal maddelerin açığa çıkarak toprağa ve yer altı sularına karışmasından dolayı gelecek nesiller için büyük tehlike arz edan miadı dolmuş pilleri toplamaya başladı.

Besin zinciri yoluyla insan vücuduna ulaşan civa, kurşun ve kadmiyum gibi metallerin kanser, böbrek, karaciğer hastalıklarına neden olabileceğinden hareketle başlatılan çalışmalar kapsamında pil satılan işyerleri gezildi ve herkesin projeye katkı sunması istendi. Bu çalışmayla birlikte ömrü tükenmiş piller çöplere atılmadan toplanacak ve bunun için de kentin birçok noktasına Belediye tarafından Atık Pil Toplama Kutuları bırakıldı. Okullarda, marketlerde, elektronik mağazalarında, camilerde bulunan kutularda biriken piller Belediye görevlilerince alınıp TAP derneğine teslim edilecek.

Proje kapsamında evinde, işyerinde, sokakta, çöpte görülen pillerin alınıp kutulara atılması isteniyor.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Kullanım ömrünü tamamlamış ya da fiziksel olarak hasara uğramış piller çöpe atıldığı zaman yapılarındaki tehlikeli kimyasal maddeler açığa çıkarak toprağa ve yer altı sularına karışmaktadır. Besin zinciri yoluyla insan vücuduna ulaşan civa, kurşun ve kadmiyum gibi metaller kanser, böbrek, karaciğer hastalıklarına neden olabilir. Bu yüzden atık pillerin çöplerden ayrı toplanması gerekmektedir. Birçok noktaya Belediyemiz tarafından atık pillerin çöplerden ayrı toplanması için Atık Pil Toplama Kutuları bırakılmıştır. Okullarda, marketlerde, elektronik mağazalarında, camilerde bulunan kutularda biriken piller tarafımızdan alınıp yetkilendirilmiş kuruluş olan TAP derneğine teslim edilmektedir" dedi.

"BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?"

1 adet kalem pilin 4 m3 toprağı kullanılamaz hale getirdiğini, Şarj edilebilir pillerin daha ekonomik, daha çevreci olduğunu, Atık pillerin evsel ve diğer atıklardan ayrı toplanması gerektiğini, Atık pillerin özel atık pil toplama kaplarına atılması gerektiğini, Atık pil toplama kutularını marketlerde, alışveriş merkezlerinde, mahalle muhtarlıklarında, okullarda ve daha birçok yerde ulaşabileceğinizi biliyor muydunuz?

İşte tüm bu tehlikelere maruz kalmamak için gelin el ele verelim ve ömrü tükenmiş pilleri geri dönüşüme kazandıralım. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Belediyesi'nden Atık Pil Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement