Kars'a İnen Aç Kurda Araç Çarptı - Son Dakika
Güncel

Kars'a İnen Aç Kurda Araç Çarptı

Kars\'a İnen Aç Kurda Araç Çarptı

Dağların karla kaplanması üzerine aç kaldığı için Kars- Ani harabeleri karayoluna inen kurt, bir aracın çarpmasıyla telef oldu.

15.11.2015 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dağların karla kaplanması üzerine aç kaldığı için Kars- Ani harabeleri karayoluna inen kurt, bir aracın çarpmasıyla telef oldu.

Yoldan geçenler, yol kenarına savrulan kurdun leşini görmek için araçlarından inerek hayvanı inceledi. Kurt, incelenmek üzere Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Merkez Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Uzlu, olumsuz hava koşulları arttıkça bu tür yırtıcı hayvanların daha kolay yiyecek bulabilmek için kar yağışıyla beraber merkezlere indiğini söyledi. Bu sezon daha kış gelmeden erken bu tür vakalara rastlanmaya başlandığını belirten Uzlu şunları söyledi:

"Olayı değerlendirmek için hayvanı öldüğü yerden alıp merkeze getirdik. Merkezde Nekopsi'si yapılacak ve ölüm sebebi tam olarak ortaya çıkacak. Birkaç açık kanamalı yarası var. İlk belirtiler araba çarpması sonucu öldüğünü düşündürüyor. Kurt sürülerinde genç bireyler, yetişkin hale gelince sürü lideriyle lider olmak için rekabete giriyor. Bu rekabette baskın olan sürüde kalıyor. Bunun gibi genç bireylerde yeterince yer bulamayınca sürüden kovuluyor. Sürüsünü oluşturmak için tek başına gezebiliyor. Avcıların da bu tür hayvanlara karşı biraz daha hassasiyet göstermeli ve o yerleşkedeki küçükbaş besiciler de daha dikkatli olmalı. Bu tür hayvanlara silah atmaktansa besicileri iyi köpeklerle önlem almasını istiyoruz." - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'a İnen Aç Kurda Araç Çarptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement