Karnaval Havasında Uçurtma Festivali - Son Dakika
Güncel

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen 'Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun' festivali renkli görüntülere sahne oldu.

11.05.2014 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen 'Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun' festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın annesi Gürgün Say yılın annesi ilan edildi.

Bodrum Değirmenler mevkiinde düzenlenen etkinlikte rengarenk uçurtmalar Bodrum'daki engelli bireyler için havalandı. Festivale CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Abdülmecit Poyraz, MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, Bodrum'da yaşayanlar, yerli yabancı turistler ile kalabalık bir topluluk katıldı. Tüm gelirinin Ortakent-Yahşi Engelliler Okulu'na aktarıldığı etkinlik hakkında bilgiler veren organizasyon yetkilisi Miyase Hakalan Karlıova, "Bu kez 'Çocuklar ölmesin uçurtma uçursun' sloganıyla yine aynı değişik animasyon gösterilerimiz, ücretsiz yiyecek içecek ikramlarımız ve dev uçurtmalarımız gökyüzünde uçtu. Yılın annesini seçtik ve çeşitli uçurtma yarışmaları yaparak keyifli bir gün geçirdik. Aynı zamanda Selçuk Alagöz de en güzel şarkıları ile sahne aldı. Ayrıca, bu sene Selçuk Alagöz 50'inci sanat yılını kutlamak üzere bir kaset çıkarttı. Bodrum'da ilk şarkılarını festivalimizde söyleyen sanatçımıza da teşekkür ediyorum. Bu coşkuya, bu içimizdeki çocuğu çıkarma gibi eğlenceli günde bizimle birlikte olan Bodrum halkına ve binlerce kişiye teşekkür ediyorum. Uçurtma atölyemizde de uçurtma uçurtmayı ve yapmayı burada gençlere öğrettik" dedi.

ENGELLİ BAŞKAN DA FESTİVAL ALANINDAYDI

Engelliler yararına satışı yapılan uçurtmaların yanı sıra, herkesin kendi uçurtmasını yapıp uçurabildiği festival alanına Bodrum Belediye Başkanvekili Abdülmecit Poyraz tekerlekli sandalyesi ile gelerek stant sahipleri ve halk ile sohbet etti. Annelere bu özel günde karanfil de dağıtan Bodrum Belediyesi Başkanvekili Abdülmecit Poyraz özellikle engelli annelerin bu anlamlı gününü kutladı. Ardından 15 parçalık yöre türküleri ile Mustafa Ergene sahne aldı. Profesyonel uçurtmacılar, Abdullah Kuş, Ferruh Baysu, Sabri Küçük ve Özge Sarıkaya festivale gelen misafirlere büyük uçurtmaları ile rengarenk görsel şölen yaşattı.

Çocukların animasyon ekipleri ve palyaçolar ile gün boyu eğlendikleri festivalde, Ortakent-Yahşi Engelliler Okulu öğrencileri özel bir gösteri sergiledi. Engelli annesi, İmran Gürel, 'Ben özel anneyim' adlı şiiri okurken bazı anneler gözyaşlarını tutamadı.

FAZIL SAY'IN ANNESİ YILIN ANNESİ SEÇİLDİ

Yılın annesi olarak Piyanist Fazıl Say'ın annesi Gürgün Say ile 4 çocuk, 3 torun ve torunundan da 4 çocuk sahibi olan 90 yaşındaki Esma Özgüçlü seçildi. Say ve Özgüçlü'ye yılın annesi plaketi verildi. Çeşitli hediyelerin de dağıtıldığı etkinlikte, Diyabetle Yaşam Derneği'nden şeker ölçüm cihazı, anneler ve yarışmacılar için ev aletleri hediyesi de sahiplerine verildi. 'En yaşlı ve en genç uçurtmacı', 'En uzağa uçurtma uçuran' ve 'En büyük uçurtma ailesi' yarışmalarının ardından kazananlara ödülleri verilirken festival Selçuk Alagöz konseri ile sona erdi. Tüm gelirinin Ortakent-Yahşi Engelliler Okuluna aktarıldığı etkinlikte 10 bin TL toplandı. Bu etkinlikte tüm yiyecek ve içecekler ücretsiz olarak verilirken, Anneler Günü olması nedeniyle de annelere sürpriz hediyeler verildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karnaval Havasında Uçurtma Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement