Kariyer Merkezi Liceli Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kariyer Merkezi Liceli Öğrencilerle Buluştu

Kariyer Merkezi Liceli Öğrencilerle Buluştu

Dicle Üniversitesi Kariyer Merkezi, Lice Anadolu Lisesinde öğrencilerle "Kendini Tanıma" adlı seminerde buluştu

17.04.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezinden Uzman Abdullatif Tuncay'ın sunumlarıyla gerçekleşen "Kariyer Planlama Sürecinde Kendini Tanıma" adlı seminerde öğrencilerin kariyer ve meslek seçimiyle ilgili kafalarında oluşan birçok soru işaretine açıklık getirildi.

Bireylerin kendini tanıma sürecinin daha küçük yaşlarda başlayan bir macera olduğunu belirterek bu sürecin ortaöğretim dönemlerinde yerini uygun meslek seçimi arayışına bıraktığını dile getiren Tuncay, bu dönemlerin çok önemli olduğunu belirtti.

Şu anda birçok üniversite öğrencisinin ortaöğretim dönemlerinde kariyer/meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanamadıkları için öğrenim gördükleri bölümlerden ve gelecekteki zorunlu mesleklerinden memnun olmadıklarını kaydeden Tuncay, kendini tanıma süreci tamamen zorunlu/zorlu bir süreç olmakla beraber kesinlikle uzman kişilerden destek alınması gerektiğini ifade etti.

Tuncay, bu hususta ailelere de büyük sorumluluk düştüğünü ifade ederek kıyaslama yoluyla baskı yapmamaları gerektiğine vurgu yaptı.

Öğrencilere meslek seçimlerinde, kariyerlerinde yararlı olabilecek birçok tüyo veren Kariyer Uzmanı Tuncay, kendini tanıma sürecinin kişinin kariyerini ve yaşamını şekillendirmede en önemli etken olduğunu ve bu sürecin olumlu ve olumsuz ciddi sonuçlar doğurduğunu' söyledi. Bireylerin bu dönemlerde kendileri ile gerçekçi bir şekilde yüzleşip güçlü-zayıf yönlerini belirlemeli ve karşılarına çıkan tehditleri ve fırsatları iyi bir şekilde analiz etmeleri gerektiğine dikkat çeken Tuncay, "İşte tam bu noktada birey kendini doğru tanımlayarak sağlam bir kariyer planlaması yapabilmektedir" dedi. İnteraktif bir şekilde geçen seminer öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kariyer Merkezi Liceli Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement