Kargonuzu Teslim Alan Otomobil Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Kargonuzu Teslim Alan Otomobil Yapıldı

Son dönemde "kendi kendisine park eden", "sürücüsünden direksiyonu devralan" lüks modeller gündeme gelirken, bu kez de "paket kabul edebilen" otomobil için adım atıldı!

25.04.2015 09:11  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Volvo'nun, teknoloji devi Ericsson ile geliştirdiği sistemin ardından Audi de, Amazon ve DHL ile işbirliği yaparak benzer bir hizmeti kullanmayı düşündüğünü açıkladı. Tüm bunlar olduğunda, araç sahibinin internet üzerinden satın aldığı mallar, ev yerine doğrudan "otomobilin bagajına" teslim edilecek.

EVDE BEKLEME DÖNEMİ BİTECEK

Yani paket için evde bekleme dönemi sona erecek. Üstelik sürücü, bunun için örneğin çalışma masasının başından bile kalkmayacak.

ŞİMDİLİK SINIRLI

Bu tip bir hizmeti ilk gündeme getiren, Volvo olmuştu. Geçen yıl, sistemi yeni XC90'la birlikte bazı yeni modellerinde de kullanmaya başlayacağını açıklayan Volvo, araç sahiplerinin örneğin anlaşmalı marketlerden ısmarladıkları malzemelerin, bagaja teslim edilmesinin mümkün olacağını belirtmişti. Buna göre kurye, aracın yanına geldiğinde, araç sürücüsü tarafından kuryenin telefonuna bir kod ya da izin gönderiliyor. Bu sayede kurye, örnegin 1 dakika için aracın bagajını açıp, eşyaları buraya koyuyor. Araç, bu sürenin sonunda tekrar kendisini kilitliyor ve aynı kod, bir kez daha kullanılamıyor.

KARGO ŞİRKETLERİ İLE İŞBİRLİĞİ

Audi de, benzer bir sistemin çalışmalarına Amazon ve DHL işbirliğiyle başladığını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Buna göre Amazon'dan alışveriş yapan bir Audi sahibi, DHL tarafından bunların aracın bagajına teslim edilmesini ya da gönderecekleri paketin alınmasını isteyebilecek. İlk deneme uygulamaları da, gelecek aydan itibaren Almanya'nın Münih kentinde başlayacak. Sistemin, markanın eski modellerinde de kullanılması mümkün olabilecek.

HAVA ARAÇLARINA İZİN ÇIKMADI

Amazon ve DHL, daha önce de paket dağıtımının, insansız küçük hava araçlarıyla yapılması konusunda da girişimler yapmış, ancak bu fikre, güvenlik nedeniyle izin verilmemesi gündeme gelmişti.

DENEMELER TAMAM

İlk denemeleri tamamladığını açıklayan Volvo, yakın zamanda gerçek uygulamanın İsveç'te başlayabileceğini belirtirken, Audi, tüm marka müşterilerinin sistemi kullanmasının gelecek yılı bulabileceğini kaydetti.

Kargonuzu Teslim Alan Otomobil Yapıldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Kargonuzu Teslim Alan Otomobil Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • 1: Nasil yani??? Eeeeee, ya benim arabam yoksa??? Heeeeeee, kafam karisti. . . saclarim agridi. . . bekleyen dervis, muradina ermis 3 0 Yanıtla
  • yakaomoz: bu insanoğlu ne yapacak peki artık üşengeçlikten vc ye gidemeyeceğiz 3 0 Yanıtla
  • tcsk: Düşünsenize kargo elemanı geliyor. şişt diye bir ses kargoyu buraya getir ., Elaman salak salak sağa. Sola bakıyor kimse yok birden arabanın bagajı açılıyor. Koy ora ya koy diye sert bir ses eleman korkarak. Bagaja bırakıyor. Eleman soruyor. Abi imza eksoza. Uzan eksozdan kara bir duman. Surat simsiyah Sonuç: eleman işi bırakır tedavi için hastaneye yatar. Diğer sonuç: araç diğer. Araçlara. Hava atar Araç sahibi kadrosunu teslim alır 1 1 Yanıtla

Advertisement