Kargalar Çocuklardan Daha Zeki! - Son Dakika
Teknoloji

Kargalar Çocuklardan Daha Zeki!

Kargalar Çocuklardan Daha Zeki!

California Üniversitesi'ndeki bir araştırmaya göre kargalar basit işlemleri yerine getirebiliyorKarga deyince bazılarımızın aklına, Gotik edebiyatın efendisi Edgar Allan Poe'nun The Raven şiiri gelir. Kimi insana göre ürkütücü ve tuhaf görünen bu yaratıkların gerçekten zeki olduğunu hepimiz biliriz.California Üniversitesi araştırmacılarına göre, kargalar basit işlemleri yerine getirebiliyor.

25.07.2014 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

California Üniversitesi'ndeki bir araştırmaya göre kargalar basit işlemleri yerine getirebiliyor

Karga deyince bazılarımızın aklına, Gotik edebiyatın efendisi Edgar Allan Poe'nun The Raven şiiri gelir. Kimi insana göre ürkütücü ve tuhaf görünen bu yaratıkların gerçekten zeki olduğunu hepimiz biliriz.

California Üniversitesi araştırmacılarına göre, kargalar basit işlemleri yerine getirebiliyor. Araştırmacılar deney için New Caledonian kargalarını seçti. Kargalar çeşitli yükseklik ve derinlikteki deney tüplerine taşlar atarak suyun yükselmesini sağladı. Sonunda da ödül yiyeceklerini kaptılar. Böylelikle kargaların batan ve yüzen cisimlerin, kumun ve suyun farkına varabildiği anlaşıldı.

Kargaların adeta 7 ve 10 yaşları arasındaki küçük çocuklar gibi basit görevleri yerine getirecek zekada olduğu tespit edildi.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Kargalar Çocuklardan Daha Zeki! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ExpLorer: TeşekürLer güzeL 0 0 Yanıtla

Advertisement