Kardeşleriyle Aynı Sıraları Paylaştılar - Son Dakika
Güncel

Kardeşleriyle Aynı Sıraları Paylaştılar

Kardeşleriyle Aynı Sıraları Paylaştılar

5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Esenler'e gelen Asyalı çocuklar, Esenlerli kardeşleriyle aynı sıraları paylaştılar ve Barış Ormanı'na fidan diktiler.

21.04.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi'nin bu yıl "Barış Ekmeği İçin Bi' Dünya Çocuk Esenler'de Buluşuyor" konseptiyle düzenlediği 5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında etkinlikler devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde; Endonezya, Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tayland ve Pakistan'dan Esenler'e gelen çocuklar, Esenler'de eğitim gören kardeşleriyle bir araya geldiler.

KARDEŞLERİYLE BULUŞTULAR

Sabah saatlerinde Esenler Belediyesi ekiplerince otellerinden alınan çocuklar, önce Dörtyol Meydanı'na geldiler. Meydanı gezen minikler, "Bi' Dünya Çocuk Esenler'de" sloganları atıp, hatıra fotoğrafları çektirdiler. Ardından barış için yürüyen çocuklar, Ressam Şevket Dağ İlk ve Ortaokulu'nda Esenlerli kardeşleriyle bir araya geldiler. Esenlerli öğrencilerin sıcak karşılamasıyla eğlenceli dakikalar geçiren çocuklar, sınıfları tek tek gezdiler.

ASYALI ÖĞRETMENLER DERS VERDİ

Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert ve Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu'nun da yer aldığı programda çocuklar, okulun resim atölyesini, laboratuarını ve sınıflarını gezdiler. Sınıflarda derslere giren Asyalı çocuklar, Esenlerli kardeşleriyle aynı sırayı paylaştılar. Festival kapsamında Esenler'e gelen Asyalı çocukların öğretmenleri de tercümanlar aracılığıyla Esenlerli çocuklara ders anlattılar. Programın sonunda çocuklar, Esenler Belediyesi'nin kendileri için hazırladığı ikramları da afiyetle yediler.

KARDEŞLİK HER YERDE

Esenlerli kardeşleriyle aynı sırayı paylaşmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren çocuklar duygularını, "Esenler'in her yerinde sevgi ve kardeşlik var. Dışarıdaki insanlar da, okullarında bizi misafir eden kardeşlerimiz de çok sıcak davranıyorlar. Onlarla tanışıp, burada aynı sırada ders dinlemek gerçek bir kardeşlik örneği" şeklinde ifade ettiler.

BARIŞ İÇİN FİDAN DİKTİLER

Asyalı çocuklar, dünya barışına katkı sağlamak ve daha yaşanabilir bir dünya için Esenler Kemer Stadyumu'nun yanındaki Barış Ormanı'na fidan diktiler. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın'ın da barış için fidan diktiği programda, çocuklar hem kendi ülkeleri için hem de dünyadaki tüm ülkeler için barışın sembolü olan fıstık çamı fidanlarını toprakla buluşturdular. Esenler'de dikili bir ağaçları olduğu için kendilerini şanslı hissettiklerini söyleyen çocuklar, bu fidanların dünya barışına katkı sağlamasını temenni ettiklerini kaydettiler. Hayatında ilk kez fidan diktiğini söyleyen Kırgızistanlı 21 yaşındaki Nazira Muratbek Kızı "Çok mutluyum. Hayatımda ilk kez fidan dikiyorum. Kaderimde ilk fidanımı Esenler'de dikeceğim de varmış" dedi. Nazira gibi fidan diktiği için heyecanlı olan 12 yaşındaki Aziza Asilbekova da Esenler'e fidanını görmek için yine geleceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kardeşleriyle Aynı Sıraları Paylaştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement