Kardeş Şehirler Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdi - Son Dakika
Yerel

Kardeş Şehirler Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdi

Kardeş Şehirler Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdi

1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi için Mersin’e gelen misafirler, Silifke ve Erdemli ilçelerindeki tarihi ve kültürel mekanları gezerek, Mersin’i yakından tanıma fırsatı buldu.

15.11.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi için Mersin'e gelen misafirler, Silifke ve Erdemli ilçelerindeki tarihi ve kültürel mekanları gezerek, Mersin'i yakından tanıma fırsatı buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Avrupa- Türkiye Turizm Konseyi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Turizm Platformu işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe katılan misafirler, Silifke'deki Aya Tekla ve Silifke Müzesi'ni ziyaret etti. Erdemli'deki Kanlıdivane ören yeri gezisinin ardından misafirler, Kızkalesi sahilinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gezi sırasında yaptığı konuşmada, "Dünyadaki tüm kardeş şehirleri bir platform etrafında birleştirmek ve birlik oluşturmak istiyoruz. Bu tür etkinliklerle hem kardeş kentler arasındaki ilişkiler gelişiyor hem de kentler birbirlerini daha yakından tanıma imkanı buluyor" dedi.

Bu tür etkinliklerin dünya barışının sağlanması konusunda büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Kocamaz, " Paris'te yaşanan olaylar bir insanlık dramıdır. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bu düşüncelerle insanları, insanlık adına bir araya getirerek barış ve kardeşlik ortamının geliştirilmesine katkı sağlamak istiyoruz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kardeş Şehirler Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement