Kardeş Belediyeler Projesi Başladı - Son Dakika
Politika

Kardeş Belediyeler Projesi Başladı

Batıdan Doğuya Kardeş Belediyeler Projesi kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet Adıyaman’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

21.10.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batıdan Doğuya Kardeş Belediyeler Projesi kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet Adıyaman'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Farklı kültürlerin buluşmasını ve toplumsal barışa katkı sağlamak amacıyla Türkiye'nin doğusuyla batısını bir araya getirmeyi amaçlayan CHP, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilen 'Kardeş Belediyeler Projesi' Adıyaman'da start aldı.

Eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, CHP Milletvekilleri Umut Oran, İdris Yıldız, Parti Meclisi Üyesi Ahmet Ertuğrul, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İzmir Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Bursa Nilüfer Belediye Başkan Vekili Yalçın Işıkyıldız'la Adıyaman'a çıkarma yapan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adıyaman'da kardeş belediyeleri buluşturarak büyük önem verilen projeyi başlattı.

Adıyaman il ve merkez ilçe danışma kurulu toplantısında bir araya gelen kardeş belediye başkanları, yapacakları ortak çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, "Sayın Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba'nın mimarı olduğu Kardeş Belediyeler Projesi, Adıyaman'daki 6 belediyemize nefes aldıracak. Bu belediyelerimizin maddi imkanları zayıf. Batı ile doğu arasında kardeşlik temelleri atılıyor. Ben bu projenin mimarı Sayın Veli Ağbaba ve kardeş belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"BELEDİYECİLİK ASFALTA DEĞİL, RUHA DOKUNMAKTIR"

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye'nin en başarılı belediyelerinin CHP'li belediyeler olduğunu belirterek, "İlk metroyu, ilk Halk ekmeği, ilk kent meydanlarını hayata geçiren belediyeler CHP'li belediyeler. Avrupa'ya, dünyaya örnek olacak projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projeleri tüm Türkiye'ye de anlatacağız. Bazı belediyelerimiz az gelişmiş. Bazıları daha fazla gelişmiş. Bu belediyelerimiz arasında kardeşlik köprüsü kuruyoruz. Belediyeciliği asfalta dokunmak olarak değil, ruha dokunmak olarak görüyoruz. Belediye başkanlarımızın arkasında iktidar gücü yok ama onların arkasında Cumhuriyet Halk Partisi var. Belediyelerimizi yalnız bırakmayacağız, onlarla sürekli temas içerisinde olacağız" dedi.

Toplumsal barışı "kardeş belediyecilik" modeli ile tesis edeceklerini vurgulayan Ağbaba, "Türkiye'nin doğusu ile batısındaki CHP'li belediyeleri bu projeyle bir araya getireceğiz. Bir kardeşlik köprüsü kuracağız. Ömründe deniz görmemiş Adıyaman'daki çocukları İzmir'e götüreceğiz. İzmirlileri Adıyaman'a getireceğiz. Farklı kültürlerin buluşturarak toplumsal barışa katkı sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kardeş belediyecilik fikri, sadece belediyeler arası araç, teçhizat veya donanım paylaşımının çok çok ilerisinde bir düşünce olarak doğdu" ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Ağbaba, "Kardeş belediyecilik uygulamalarını her şeyden önce bir fikir birliği, bir vizyon birliği olarak geliştirmeye çalışıyoruz. Belediyelerimiz arasındaki eş güdüm ve koordinasyonu artırmak ve belediye hizmetlerimizde ortaklık ve standartlaşma yaratmak ana hedefimiz" dedi.

"BELEDİYECİLİK TARİHİNE GEÇECEK GÜN"

Eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, yaptığı konuşmada, "Türkiye belediyecilik tarihinde çok önemli bir gün yaşanıyor. Kardeşleşme daha önce de oluşturulmuştu ancak bu şekilde başlatılan bir uygulama ilk kez gerçekleşiyor. Başlatılan bu projenin çok farklı nitelikleri var. Sonuçlarının da çok başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Projenin dayanışma yönüne dikkat çeken Karayalçın, "Kardeş Belediyeler Projesi, bizim sosyal demokratlar olarak ihmal ettiğimiz dayanışma duygusunun başlatılması projesidir. Veli Ağbaba'nın da ifade ettiği gibi bir başka anlamı da insanlarımızın harmanlanmasıdır. Farklı şehirlerimizdeki insanlarımızı birbiriyle buluşturmaktır. Belediyelerimiz dayanışma içinde olacak. CHP'li belediyeler, 'Devlet vermiyorsa biz kendi içimizde dayanışma içinde bu işi yaparız' diyecek. Ağbaba, yerel yönetimler alanında çok başarılı çalışmalara imza atıyor. Kendisini yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Amacımız CHP'li belediyelerin başarılı olması. Bilgi ve deneyimlerden tüm belediyelerimizin yararlanması. Bizim üzerimize hangi görev düşerse büyük bir istekle yapmaya hazırız" dedi.

İzmir Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise, "Örf ve adetlerimiz gereği bizler paylaşmayı seviyoruz. Bu kapsamda başlatılan proje çok anlamlı. Partimizi yerelde iktidara getireceğiz" dedi.

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Böyle bir proje ilk gündeme geldiğinde Sayın Veli Ağbaba'ya bize vereceğiniz kardeş belediyelerden biri mutlaka Kürt kardeşlerimizin yoğun yaşadığı bir belediye olsun dedik. Biz kardeşliği belediyelerimiz ile başlatalım istedik" şeklinde konuştu.

Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Terhan projenin başarılı olacağını ve olumlu sonuçlar doğuracağını belirterek paylaşımın önemine değindi.

Bursa Nilüfer Belediyesi başkan vekili Yalçın Işıkyıldız ise Nilüfer Belediyesi olarak Adıyaman'da bir kardeş belediyemiz olması bizleri çok mutlu etti. Gerekli desteği vermeye hazırız" dedi.

İŞTE KARDEŞ BELEDİYELER

Proje kapsamında Bursa Nilüfer Belediyesi ile Adıyaman Tut Belediyesi, İzmir Karabağlar Belediyesi ile Harmanlı ve Şambayat Belediyeleri, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ile Çakırhöyük Belediyesi, İzmir Buca Belediyesi ile Kesmetepe Belediyesi, Mersin Mezitli Belediyesi ile Yaylakonak Belediyesi kardeş belediye oldu.

İlk olarak Harmanlı Belediyesi'ne giden heyet, burada Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci tarafından karşılandı. Heyet daha sonra Şambayat Belediyesi'de Başkan Nejdet Arıcı'yı, Çakırhöyük Belediyesi'nde Başkan Mitkat Çetin'i,Kesmetepe Belediyesi'nde Başkan Vakkas Açar'ı,Tut Belediyesi'nde Başkan Cemal Avcı'yı ve Yaylakonak Belediyesi'nde Başkan Hasan Karakaya'yı makamlarında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kardeş Belediyeler Projesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement