Karbonmonoksit Zehirlenmesinden 5 Suriyeli Öldü (3) - Son Dakika
Güncel

Karbonmonoksit Zehirlenmesinden 5 Suriyeli Öldü (3)

Karbonmonoksit Zehirlenmesinden 5 Suriyeli Öldü (3)

Mardin'den ANTALYA'YA GELDİLER Suriye'den yoksulluk, savaş ve ölümden kaçarak kendilerine yeni bir yaşamın kapılarını aralamaya çalıştıkları Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde 8 çocuğundan 5'i karbonmoksit gazı zehirlenmesinden ölen Almahawi ailesinin hikayesi Mardin Kızıltepe'den başladı.

22.11.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'den ANTALYA'YA GELDİLER

Suriye'den yoksulluk, savaş ve ölümden kaçarak kendilerine yeni bir yaşamın kapılarını aralamaya çalıştıkları Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde 8 çocuğundan 5'i karbonmoksit gazı zehirlenmesinden ölen Almahawi ailesinin hikayesi Mardin Kızıltepe'den başladı.

İlçe merkezine yakın Aşağıpazar Mahallesi'nde gecekonduyu andıran 2 odalı müstakil bir evde 8 çocuğu ve eşi ile kalan İbrahim Almahawi, Suriye'den çıktıklarında ilk duraklarının Mardin'in Kızıltepe İlçesi olduğunu söyledi. Kızıltepe'den kimseye haber vermeden 15 gün önce Antalya'ya 50 kilometre uzaklıktaki Korkuteli'ne geldiklerini anlatan İbrahim Almahawi, Arapça bilen bir kişi aracılığıyla, ilçede artık bir sanayi haline gelen mantar işinde çalıştıklarını söyledi.

3 ÇOCUK ANNE BABAYLA KALDI

Günlük 30 lira yevmiyeyle iş bulurlarsa çalışarak 8 çocuğunu geçindirmeye çalıştıklarını kaydeden İbrahim Almahawi, hergün olduğu gibi bugün de saat 06.00'da uyanarak bulabildikleri işlerde çalışmak üzere evden çıkmak istediklerini anlattı. Gece 3 çocuğunun kendi yanlarında, diğer 5 çocuğunun ise salonda yattığını belirten İbrahim Almahawi, eşi Nufea Almahawi'nin uyandırmak amacıyla 5 çocuğunun yattığı odaya gittiğini ve o anda onların cesediyle karşılaştığını söyledi.

Eşinin çocukları uyandırmak için onları tokatladığını ama içinde kömür yanan kovadan yayılan keskin bir kokunun odayı sardığını anlatan İbrahim Almahawi, kovanın çocukların odasına nasıl gittiği konusunda fikri olmadığını kaydetti. Almahawi, "Gece saat 23.00'te eşim kovayı değiştirdi. Kömür kovası dışarıda kaldı. Çocuklardan biri içeri almış" dedi.

İbrahim Almahavi, "Allah verdi, Allah aldı. Yapacağımız bir şey yok" diye konuştu.

CENAZELERİ SURİYE'YE GÖTÜRÜLECEK

Dün gece anne ve babalarıyla aynı odada kaldıkları için ölümden kurtulan 17 yaşındaki Abdullah, 5 yaşındaki Sabriye ve 3 yaşındaki Adnan, bu sabah bir tas çorba, yoğurt, bir paket margarin ve ekmekle yere kurulan sofrada yemeğini yedi. Anne Nufea Almahawi'yi ise Türk komşuları teselli etmeye çalıştı.

Karbonmoksit gazı zehirlemesinden ölen 5 çocuğun cenazesi 2 ayrı tabut içerisinde Antalya Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Nufea ve İbrahim Almahawi çifti ve sağ kalan 3 çocukları da cenazelerle birlikte Antalya'ya geldi. Otopsi işlemlerinin ardından cenazeleri teslim alacak aile, önce Mardin'e gidecek oradan da Suriye'ye geçecek. - Yoksulluk

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karbonmonoksit Zehirlenmesinden 5 Suriyeli Öldü (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement