Karayolundaki Heyelanda 2 Katlı Ev Kullanılmaz Hale Geldi - Son Dakika
Güncel

Karayolundaki Heyelanda 2 Katlı Ev Kullanılmaz Hale Geldi

Karayolundaki Heyelanda 2 Katlı Ev Kullanılmaz Hale Geldi

Düzce'nin Gölyaka İlçesi'nde, karayolundaki istinat duvarı 2 ailenin oturduğu 2 katlı evin üzerine çöktü.

26.01.2016 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin Gölyaka İlçesi'nde, karayolundaki istinat duvarı 2 ailenin oturduğu 2 katlı evin üzerine çöktü. Hasar gören bina tahliye edildi.

Düzce'de 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremleri ardından D-100 Karayolu ile Gölyaka arasında yapılan bağlantı yolunun İçmeler Köyü Mevkii'nde dün akşam, kar yağışının etkisiyle heyelan meydana geldi. İstinat duvarı, yolun bir bölümü ile birlikte alt tarafta bulunan 2 katlı evin üzerine kaydı. Binanın alt katındaki bir odanın duvarı çökerken eşyalar zarar gördü. Evin diğer duvarlarında da çatlaklar oluştu. Heyelan ardından bina tahliye edildi. Yol ise ulaşıma kapatıldı. Ulaşım, eski yoldan sağlanmaya başlandı.

Alt katta oğlu İbrahim Eker ile birlikte oturan Aysun Başer ve üst kattaki kiracı aile geceyi yakınlarının yanına geçirdi. Evinin kullanılmaz hale gelmesi üzerine gözyaşlarına boğulan Ayşe Başer, "Bu yol zaten sıkıntılıydı. Karayolları 1.5 yıldır önlem almadı. Böyle olacağı belliydi. Kış günü sokakta kaldık. Eşimi 14 yıl önce kaybettim. Tekstil fabrikasında çalışarak bu evi yaptım. Ama şimdi kullanılmaz hale geldi" dedi. Heyelan bölgesinde inceleme yapan Kaymakam Murat Şener ise ailelerin geçici olarak başka bir eve yerleştirileceğini söyledi. Şener, "Burada çalışma yapılacaktı. Ama bazı sıkıntılar nedeniyle önümüzdeki yıla kalmıştı. Hasar tespit çalışması yapıldı. Vatadaşlarımızın zararı karşılanacak" diye konuştu. - Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karayolundaki Heyelanda 2 Katlı Ev Kullanılmaz Hale Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement