Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Ehliyet Alımında Köklü Değişiklik - Son Dakika
Yerel

Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Ehliyet Alımında Köklü Değişiklik

Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Ehliyet Alımında Köklü Değişiklik

Karayolları Trafik Yönetmeliği ile ehliyet alımında mevcut ehliyetler üzerinde köklü değişiklikler yapıldı.

20.04.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolları Trafik Yönetmeliği ile ehliyet alımında mevcut ehliyetler üzerinde köklü değişiklikler yapıldı. Değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girerken Munzur Sürücü Kursu Müdürü ve Doğu Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Atilla Ayhan değişikliklere ilişkin açıklamada bulundu.

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren uygulanacak yönetmeliğe göre vatandaşların D1 ve D sınıfı ehliyet alabilmek için öncelikle B sınıfı ehliyet almak zorunda olacaklarını dile getiren Ayhan, yayınlanan yönetmelikle yıllardır muamma olan stajyer sürücülüğün de uygulanmaya başlayacağını bildirdi. Ayhan, "Yönetmelikle birlikte 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren ehliyet alacak olan vatandaşlar stajyer sürücü sayılacaklar. Stajyer sürücülük süresi 2 yıl olacak ve bu süre içerisinde 3 kez kırmızı ışık ihlali, uyuşturucu madde alarak araç kullanma, 3 kez hız limiti ihlali, 3 kez kavşaklarda dönüş manevralarını yanlış yapma, 3 kez koruyucu tertibat olarak nitelendirilen emniyet kemeri takmama ve 0,20 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullanılması gibi trafik kurallarının ihlali durumunda vatandaşların sürücü belgeleri iptal edilecek. Sürücü belgeleri iptal edilen stajyer sürücüler tekrar sürücü kursuna müracaat ederek eğitim ve sınavlara katılmak zorunda kalacaklar" dedi.

Ehliyet almaya hak kazanmış ancak bu dosyalarını ehliyete dönüştürmemiş vatandaşlara da uyarıda bulunan Ayhan, "Önceki yıllarda sınavlarda başarılı olarak sürücü kursundan dosya almaya hak kazanmış vatandaşların 29 Mayıs 2015 tarihine kadar trafik tescil şubelerine müracaat ederek dosyalarını ehliyete dönüştürmemeleri halinde dosyaları iptal edilerek yeniden sürücü kursuna kayıt yaptırıp sınavlara girmeleri gerekecek. Şu anda ehliyeti olan vatandaşlarımız ise 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren trafik tescil şubelerine sağlık raporu ile müracaat ederek 15 lira karşılığında eski ehliyet sınıflarına karşılık gelen yeni sınıf ve sınıfları kapsayacak şekilde yeni ehliyetlerini almak zorunda olacaklar" diye konuştu.

Son yıllarda yapılan değişikliklerle sürücü eğitimine daha fazla önem verilmeye başlandığının altını çizen Ayhan, "Daha önceden 10 dakikada yapılan direksiyon sınavları 30 dakikaya yükseltildi" şeklinde konuştu.

Ayhan, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de trafik kaza oranının en düşük olduğu ilin Tunceli olduğunu belirterek, Dersimlilere trafik kurallarına uydukları için teşekkür etti. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Ehliyet Alımında Köklü Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement