Karayolları'ndan Bayramda Ek Önlemler - Son Dakika
Güncel

Karayolları'ndan Bayramda Ek Önlemler

Karayolları\'ndan Bayramda Ek Önlemler

Karayolları Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı dolayısıyla karayolu ağını kullanacak sürücüler için harekete geçti.

14.07.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolları Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı dolayısıyla karayolu ağını kullanacak sürücüler için harekete geçti. Karayolları Genel Müdürlüğü; sorumluluğundaki Otoyollar ile Devlet ve İl yollarında vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak, olası trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla tatil süresince; trafiği yoğun olan tatil yörelerine gidiş ve dönüş güzergahları için bir dizi ek önlemler aldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından alınan önlemler şöyle;

"Bayram trafiğini etkilememek için; yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde 16 Temmuz- 20 Temmuz tarihleri arasında, zorunlu olmadıkça çalışmalara ara verilecek.

Yapım, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği, değişik nedenlerle yolun fiziki standartlarının düşük olduğu kesimlerde, standartlara uygun olarak uyarıcı trafik işaretlemesi yapılacak ve daha önce yapılmış olanlar yeniden gözden geçirilecek. Ayrıca, servis yolları standartlara uygun hale getirilerek işaretlemelerin daha sık ve kontrollü olarak yapılması, ışıklı cihazlarla da desteklenmesi sağlanacak.

Bir bölümü kapalı diğer bölümü iki yönlü trafiğe açık olan bölünmüş yollarda, sürücülerin dikkatini çekmek amacıyla uyarı işaretleri belirli aralıklarla tekrarlanacak.

Yol boylarındaki noksan trafik işaret levhaları, kenar dikmeleri ve reflektif malzemeleri tamamlanacak, kirlenmiş olanlar yıkanacak ve düzeltilecek.

Çalışmaların tamamlandığı kesimlerde bu çalışma ile ilgili trafik işaret levhaları kaldırılacak, sel sularının taşıt yolundan aştığı sınırlı ve istisnai durumlarda taşıt yolu kenarına su seviyesinin üzerinde olacak şekilde sık aralıklarla kaplama sınırlayıcı konulacak.

Taşıt yolunda değişik nedenlerle meydana gelen daralmalar ve heyelan nedeniyle trafiğe elverişli olmayan kısımlar, kaplama sınırlayıcısı ile işaretlenecek.

Bölge Müdürlükleri sorumluluğundaki güzergahlarda herhangi bir nedenle kapanan ve açılan yollar anında yeterli bilgi ile birlikte yazılı olarak Genel Müdürlüğe bildirilecek, bilgilerin doğruluğunun teyidi için Genel Müdürlüğün internet sitesinde yayımlanan yol durumu bilgileri sürekli kontrol edilerek hatalı girişler anında haber verilecek.

ŞEKER TADINDA BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN KARAYOLLARINDAN UYARILAR

Bayram tatilinde vatandaşların rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak ve trafik kazalarını asgari seviyeye indirmek amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğünce alınan önlemlerin yanı sıra, sürücülerin dikkat etmesi gereken hususlar da büyük önem taşıyor. Sürücülerin dikkat etmesi gereken hususlar ise şöyle sıralandı:

"Sürücülerimizin yol yapım, bakım ve onarımının yapıldığı yol kesimlerindeki uyarı levha ve işaret ile işaretçilere uymaları, belirtilen hız limitini aşmamaları, Sürücülerin tatil gidiş ve dönüşlerinde aynı gün ve saatte yola çıkmaları belli güzergahlarda yol kapasitesinin üzerinde trafik yoğunluğu oluşturacağından, seyahatlerini gün içinde uygun saatlere yayarak aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları, Herhangi bir nedenle trafiğin durması halinde, bulunulan şeritte kalarak, şerit ihlali yapmamaları, Uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımını yaptırmaları ve yeterli yakıt almaları, Araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamaları, Aşırı yağış alan bölgelerde ani heyelan ve çökme durumuna karşı dikkatli olmaları, Yola çıkan tüm sürücülerin hava, yol, araç ve psikolojik durumlarını dikkate almaları, yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak öğelerden kaçınmaları, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takmaları gerekiyor.

Ayrıca, sürücülerimizin yola çıkmadan önce yol durumu hakkında, Karayolları Yol Danışma Biriminin 0 312 415 88 00 ve 425 47 12 no'lu telefonlarından veya ücretsiz Alo 159 hattından; KGM'nin internet sitesi www.kgm.gov.tr adresinde hizmete giren "Güzergah Analizi" programından ve "Yol Durumu" sayfalarından bilgi edinerek mümkünse alternatif güzergahları kullanmaları önemle tavsiye ediliyor." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karayolları'ndan Bayramda Ek Önlemler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement