Karayolları'nda Taşeron İşçilerin Kadro Sevinci - Son Dakika
Yerel

Karayolları'nda Taşeron İşçilerin Kadro Sevinci

Karayolları\'nda Taşeron İşçilerin Kadro Sevinci

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçiler kadroya geçiş sözleşmelerini imzaladı.

26.10.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçiler kadroya geçiş sözleşmelerini imzaladı.

Geçtiğimiz aylarda Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçilere kadro müjdesi verilmişti. Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 8 bin civarındaki çalışandan 6417 kişiye kadro verildi. Bu kapsamda Kayseri'de 206 kişi kadroya geçti.

Karayolları 63. Şube Şefliği'nde gerçekleştirilen kadroya geçiş törenine, AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Karayolları Bölge Müdürü Aydın Doğan, Yol İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Adem Özokutan, müdür yardımcıları, yetkililer ve işçiler katıldı.

Yapılan tören sonrası açıklama yapan, AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Karayolları 6. Bölge'de kadroya geçen işçilerin kurban kesim ve kadroya geçiş sözleşme imza törenine katıldıklarını belirterek, şunları söyledi:

" Bunlar 13 yıldan beri iktidarda bulunan AK parti'nin son dönemlerde kardeşlerimizin mahkemeye vermeleri ve devlet adına iş yapan taşeronların hepsinin kadroya geçmesi ile ilgili daha önce Torba Yasa çıkmıştı. Torba Yasa ve mahkemeye veren işçi kardeşlerimizin mahkemeyi kazanmaları neticesinde kadroya geçmeleri sağlandı. Türkiye genelinde 6 bini aşan bu kardeşlerimizin iş akitleri kadrolu olarak yenilenmiş oldu.

Türkiye'de eğer istikrara varsa, emeğin ve alın terinin karşılığı var. Eğer Türkiye'de istikrar bozulursa, bunların hiç birinin ehemmiyeti yok. İstikrarın olduğu yerde her türlü imkan var. Devletin imkanları bütün kardeşlerimize açık. Seçim beyannamemizde de var. İnşallah, devlet adına taşeron işlerde çalışanların kadroya geçirilmesi söz konusu. Tek başına iktidar olduğumuzda, vaatlerimizin hepsi taahhüdümüzdür. Bunları yerine getireceğiz. Tüm taşeron işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar da, 2010 yılından beri, Karayollarında taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya geçirilmesi töreni için Kayseri'de bulunduklarını ifade ederek, "Bu arkadaşlarımız şuandan itibaren karayollarımızın işçisi olmuştur. Bundan sonra yapacağımız iş, bu ülke bizim ülkemiz. Bu işyerlerinde daha hırslı ve azimli çalışarak, üretime daha çok katkı sunarak, teşkilatımıza ülkemize hizmet etmeliyiz. Yalnız Kayseri'de değil, ülke genelinde kadroya geçiş uygulandı. 5370 kişi 19 Ekim itibari ile işe başladı. 1 Kasım'dan sonra, hükümet kurulur kurulmaz, diğer kamuda çalışan işçi arkadaşlarımızda asıl işi yapan kim varsa onlarında kadroya geçecek anlamında düşünmek lazım" dedi.

Yol İş 1. Nolu Şube Başkanı Adem Özokutan ise, 19 Ekim itibarı ile 5374 kişinin kadroya geçtiğini, bunlardan 206'sının karayolları 6. bölgede iş başı yaptığını söyleyerek, "Bu süreç devam ediyor. Yılbaşından önce 1800 kişi daha kadroya geçecek" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karayolları'nda Taşeron İşçilerin Kadro Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement