Karataş'tan Toplu Sözleşme Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Karataş'tan Toplu Sözleşme Açıklaması

Karataş\'tan Toplu Sözleşme Açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, toplu sözleşme sürecinde ortaya koydukları kararlı mücadelede çok önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

25.08.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, toplu sözleşme sürecinde ortaya koydukları kararlı mücadelede çok önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, sendika üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Karataş toplu sözleşmede edinilen kazanımlarla ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplu sözleşme masasında yerlerini aldıklarını ifade eden Karataş, "Teşkilatımızla birlikte gerek toplu sözleşme öncesinde yaptığımız yoğun çalışmalar, gerekse toplu sözleşme süresince ortaya koyduğumuz kararlı mücadelemiz sonucunda sağlık ve sosyal hizmet çalışmalarımız adına çok önemli kazanımlar elde ettik. Bu vesile ile Sağlık-Sen Elazığ Şubesi olarak öncelikle genel merkezimize elde ettiği kazanımlar için sağlık ve sosyal hizmet çalışmalarımız adına teşekkür ediyoruz" dedi.

17 maddelik kazanıma imza attıklarını belirten Karataş, "Sendikamız tarafından hükumetle yapılan görüşmeler sonucu 3. dönem toplu sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışmalarımız adına 17 maddelik kazanıma imza attık. Hatırlanacağı gibi 1. ve 2. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde elde ettiğimiz halen geçerliliği devam eden 16 kazanımla birlikte toplamda sağladığımız 33 maddelik kazanım bizleri gururlandırıyor" diye konuştu.

Maaşa yüzdelik zam başta olmak üzere, döner sermaye katsayılarına artış gibi kazanımların elde edildiğini aktaran Karataş şöyle devam etti:

"Bunların yanı sıra yıpranma payı, emekli maaşı, ikramiyesi, 2005'den sonra memur olanlara 1 derece, nöbet ücretleri, uzman ebe ve hemşirelik, eş tayinleri ve 4/C 'lilere kadro gibi 17 farklı kazanım sağladık. Sağlık-Sen olarak sendikal mücadelemize bıkmadan yılmadan usanmadan devam edeceğiz. Bir kez daha altını çizerek söylemek istiyoruz, sendikal kazanımlarımız elde ederken Sağlı-Sen olarak hamasete ve emek hırsızlarına rağmen diyalog bilimsel temelli çalışmalara ve araştırmalara önem vererek, tüm teşkilatımızla birlikte tek vücut halinde yolumuza devam etmeyi ilke olarak kabul ediyoruz . Bugüne kadar çalışanlarımızın yaşadığı mağduriyeti gidermek adına sürdürdüğümüz mücadele bundan sonrada hız kesmeyecektir. Üyelerimizin haklı talep ve beklentilerinin tamamı kazanıma dönüşene kadar Sağlı-Sen olarak sendikal mücadelemize bıkmadan yılmadan devam edeceğiz." - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karataş'tan Toplu Sözleşme Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement