Karataş'ta "Kiralık Arazi" Tartışması - Son Dakika
Yerel

Karataş'ta "Kiralık Arazi" Tartışması

Karataş\'ta "Kiralık Arazi" Tartışması

Adana’nın Karataş ilçesinde, köylülerin ecrimisil ödeyerek ekim yaptığı hazine arazisi için, teşvik kapsamında hayvancılık tesisi kurmak amacıyla kiralama başvurusu yapan Halil Kısacık, köylülerin kendisine yönelik ithamlarına tepki göstererek, dava açacağını söyledi.

23.06.2015 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Karataş ilçesinde, köylülerin ecrimisil ödeyerek ekim yaptığı hazine arazisi için, teşvik kapsamında hayvancılık tesisi kurmak amacıyla kiralama başvurusu yapan Halil Kısacık, köylülerin kendisine yönelik ithamlarına tepki göstererek, dava açacağını söyledi. Devletin 30 yıllığına kiraya vermek üzere ihale duyurusu yaptığı araziye isteyen herkesin talip olabileceğine dikkat çeken Kısacık, köylülerin mesnetsiz açıklamalarla süreci yürüten defterdarlık ve kamu kurumlarını baskı altına almaya çalıştığını söyledi.

Karataş'ın Bahçe mahallesinde 537 dönüm arazi, 30 yıllığına kiralanmak üzere listeye çıkarıldı. Bunun üzerine basına röportaj veren Erdal Deveci, uygulamaya tepki göstermişti. Deveci, ecrimisil ödeyerek ektikleri tarım ürünlerinden 500-600 kişinin geçindiğini belirtmişti. Köylüler basın açıklamasında Halil Kısacık'ın girişimleriyle bu arazinin peşkeş çekildiğini öne sürüp, Kısacık'ı 'mafya' ve 'kredi dolandırıcısı' olmakla itham etmişti.

Ziraat Yüksek Mühendisi Halil Kısacık ise köylüler tarafından hakkında iddia edilen ithamları sert bir dille eleştirdi. Kısacık, Erdal Deveci ve birkaç köylünün, diğer köylülerin hakkına düşen 8'er dönümlük hazine arazilerini para karşılığı satın aldığını, Defterdarlık ve diğer kamu kurumlarını baskı altına almak için de böyle bir basın açıklaması yaptıklarını öne sürdü. Köylülerin basın açıklamasını 'büyük yalan' olarak nitelendiren ve araziden sadece 7-8 kişinin faydalandığını ileri süren Kısacık, şöyle konuştu:

"EL ALTINDAN GİZLİ BİR İŞ YAPMIYORUZ"

30 yıllığına kiralanacak olan arazinin ihalesine, projesi olan herkesin girebileceğini, köylülerin de kooperatif olarak ihaleye girmeleri halinde araziyi kazanabileceklerini anlatan Halil Kısacık, "Kimse ihaleye giremezsin demiyor. Devletin malı deniz, yemeyen domuz. Yıllarca alışmışlar, devletin malını birbirlerine peşkeş çekmişler. Bu işe müracaat ettiğimizde ecrimisil dahi ödemiyorlardı. Kimin hakkını kime devrediyorsun? Kimin hakkına kimi sokmuyorsun? El altından yapılan gizli bir iş yapmıyoruz. Devletin burayı bana verip vermeyeceği de kesin değil, daha iyi projesi olan birisine verebilir" şeklinde konuştu.

"SÜREÇ 2012'DE BAŞLADI.MİLLETVEKİLİ İLE ALAKASI YOK"

Halil Kısacık, arazi için 2012'de devlete müracaat ettiğini, bu sırada akrabası Sadullah Kısacık'ın milletvekili olma düşüncesinin bile bulunmadığını kaydetti. Araziyi kazanması halinde 10-15 sigortalı işçinin çalışacağı bir küçükbaş hayvancılık tesisi kuracağını anlatan Kısacık, AR-GE çalışmaları yaptığını ifade etti. Arazide ekilen tarım ürünlerinin karışımıyla kaliteli yemler üreteceklerini anlatan Kısacık, küçükbaş damızlık üzerine genetik ırk çalışması yaparak popülasyonu düzelteceklerini, civardaki aile işletmelerine de 25'er koyun, 1'er koç dağıtarak çoğalım yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karataş'ta 'Kiralık Arazi' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement