Karataş'a 22 Kilometrelik İçme Suyu Hattı - Son Dakika
Yerel

Karataş'a 22 Kilometrelik İçme Suyu Hattı

Karataş\'a 22 Kilometrelik İçme Suyu Hattı

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Karataş İlçesi’nin içme suyu problemini çözüme kavuşturmak için kolları sıvadı.

20.08.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Karataş İlçesi'nin içme suyu problemini çözüme kavuşturmak için kolları sıvadı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Karataş'a Çatalan Suyu'nun getirilmesi projesinin temel atma törenini gerçekleştiren ASKİ'de projenin biran önce tamamlanması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Toplam uzunluğu 22 bin 456 metre olacak olan içme suyu isale hattında deforme olmayacak ve darbelere direnç gösterebilecek düktil döküm demir borular kullanılıyor. Bu boruların sayesinde paslanma, kireçlenme gibi sorunlar yaşanmayacak. Böylelikle doğal ve yapay yer hareketlerinin içme suyu şebekesinde yol açacağı zararlar en aza indirilecek.

"ASBEST BORULAR TARİHE KARIŞACAK"

Karataş'a yapılan büyük yatırım sayesinde artık su sıkıntısına çözüm getirildiğini vurgulayan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, "Temel atma törenimizin ardından ara vermeden çalışmalarımıza başladık. Karataş'ın yıllardır kanayan yarasını dindireceğiz. Personellerimiz köylere kadar gitti ve vatandaşlarımızla istişare yaptı. Bu sayede her bölgenin sorununu iyice tespit ettik. Bu proje sayesinde sadece Karataş'ın merkezi değil, köyleri de Çatalan Suyu'ndan faydalanacak." şeklinde konuştu.

Ayrıca Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından önceki dönemlerde Karataş'a döşenen asbestli borularla ilgili de çalışmaların başladığını ve kısa süre içerisinde asbestli boruların tamamının değiştirileceğini bildiren Genel Müdür Pekar, "Bir dönem yaygın olarak kullanılan fakat kanserojen olması nedeniyle insan sağlığını doğrudan tehdit eden asbest boruların kullanımına son veriyoruz" dedi.

Karataş'ın uzun yıllardır süren içme suyu problemini çözüme kavuşturacak olan çalışma sonucunda Çatalan suyunun Karataş'a ulaşımı sağlanacak. Yüzbaşılar mevkiine kadar gelen Çatalan suyu sayesinde Karataşlı vatandaşların kaliteli suya kavuşacağı ve mağduriyetleri sona ereceği bildirildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karataş'a 22 Kilometrelik İçme Suyu Hattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement