Karasu'da Cep Telefonları ile Görüşmeler 2 Gün Sonra Yeniden Başladı - Son Dakika
Güncel

Karasu'da Cep Telefonları ile Görüşmeler 2 Gün Sonra Yeniden Başladı

Karasu\'da Cep Telefonları ile Görüşmeler 2 Gün Sonra Yeniden Başladı

Karasu'da cep telefonları ile görüşmeler 2 gün sonra yeniden başladı SAKARYA'nın Karasu İlçesi'nde Karasu Belediyesi'nin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 21 baz istasyonunu devre dışı bırakmasıyla, duran cep telefonu görüşmeleri, dün akşamdan itibaren yeniden yapılmaya başlandı.

20.11.2015 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karasu'da cep telefonları ile görüşmeler 2 gün sonra yeniden başladı

SAKARYA'nın Karasu İlçesi'nde Karasu Belediyesi'nin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 21 baz istasyonunu devre dışı bırakmasıyla, duran cep telefonu görüşmeleri, dün akşamdan itibaren yeniden yapılmaya başlandı.

Karasu Belediyesi'nin baz istasyonlarının insan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkilememesi, yasa ve yönetmeliklere uygun olarak kurulması gerektiğini belirterek 18 Kasım'da GSM şirketi Vodafone, 19 Kasım'da da Turkcell ve Türk Telekom'a ait Avea vericilerini devre dışı bıraktı. GSM şirketlerinin 60 bin kişinin yaşadığı ilçe merkezinde bulunan vericilerinin devre dışı kalmasıyla ilçede sıkıntı yaşandı.

GSM şirketleri de ayrı ayrı yaptıkları açıklamada Karasu Belediyesi'nin ruhsat için yaptığı uygulamanın iletişim özgürlüğünün engellenmesi olduğunu açıklayarak yasal yollara başvuracaklarını belirttiler. Karasu Belediyesi, Turkcell ve Avea'nın vericilerini devre dışı bırakmasının ardından dün akşam saat 19.00'da tüm GSM şirketlerinin vericilerindeki kısıtlamayı kaldırınca, ilçede cep telefonları yeniden çalışmaya başladı.

Karadeniz'in turistlik bölgelerinden Karasu'da 2 gün boyunca baz istasyonlarını devre dışı bırakan belediyenin Ankara'dan gelen uyarı üzerine uygulamadan vazgeçtiği belirtildi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu DHA'ya yaptığı açıklamada ilçede bulunan 21 baz istasyonu mühürlediklerini söyledi. İspiroğlu şunları şöyledi "Yaşanan sonuç şudur: 30 Aralık 2010 tarihli 2781 sayılı Resmi Gazete 'de yayınlanan bir kararıyla biz bu işlemleri başlattık. Tabiki bu GSM şirketleri iletişimi sağlıyorlar ama kanunlara uymayız da diyemiyorlar. Bunun yanında ruhsat da almıyorlar. Biz yasaların bize verdiği yetkiyle baz istasyonlarını mühürledik. Anayasa Mahkemesi tabiki bu konuda bir karar almış, bu kararla 406 sayılı iletişim kanununun ek 35. maddesinden iptal ederek baz istasyonlarının da artık ruhsata tabi olduğunu söylemesiye bu işlemi gerçekleştirdik. Toplam 21 baz istasyonunu mühürledik, bunların içinde Turkcell, Vodafone ve Avea var. GSM operatörlerinin bazılarının avukatları belediyemize gelerek işlemi durdurmamızı istiyorlar. Biz de avukatlar yerine artık bu şirketlerin mimarlarının belediyemize gelmesini istiyoruz. Yani imar kanununun 32. ve 42. Maddesine göre biz baz istasyonuna işlem yapıyoruz. Bu da mimarlarını ve mühendislerini ilgilendiriyor şirketlerin. Şirketler bize özellikle avukatlarını gönderiyorlar. Avea yürütmeyi durdurma kararı aldı. Avea'nın baz istasyonlarını açtık fakat bugün itiraz ediyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin kararını İdari Mahkeme'nin önüne koyacağız. Diğer operatörlerle ilgili bir sıkıntı yok. Turkcell yardımcı oluyor. Geldiler istasyonlarını ruhsatlandırmaya başladılarö dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI (Sakarya)(DHA)-

==================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karasu'da Cep Telefonları ile Görüşmeler 2 Gün Sonra Yeniden Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement