Karamanlı Mucit Öğrenciler, "Bu Benim Eserim" Projesi Sergisinde - Son Dakika
Yerel

Karamanlı Mucit Öğrenciler, "Bu Benim Eserim" Projesi Sergisinde

Karamanlı Mucit Öğrenciler, "Bu Benim Eserim" Projesi Sergisinde

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın iş birliği ile, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocukları erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirme amacıyla her yıl gerçekleştirdikleri “Bu Benim Eserim” adlı çalışmanın bölge sergisi, Karaman’dan 2 okulun katılımıyla Mersin’de yapıldı.

12.04.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın iş birliği ile, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocukları erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirme amacıyla her yıl gerçekleştirdikleri "Bu Benim Eserim" adlı çalışmanın bölge sergisi, Karaman'dan 2 okulun katılımıyla Mersin'de yapıldı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Haşim Tunca ve Hasan Aksu ile proje sahibi öğrenciler ve danışman öğretmenlerin Karaman'ı temsil ettiği sergide, Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Osmaniye ve Mersin illerinden gelen projeler yer aldı. Katılımcı illerin hazırlamış olduğu 6 bin 180 proje içerisinden 87 tanesi bölge sergisine katılmaya hak kazandı. Mersin'de sergilenen ilk eser, Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencileri Şemsettin Can Şimşek ve F. Seher Polat'ın, öğretmenleri Arda Danıştay Şanlıtürk'ün danışmanlığında yürüttüğü, "Yakan Su" adlı proje. Bu projeyle, evlerde kullanılmış su enerjisi ile apartmanların elektrik ihtiyacı karşılanabilecek. Yaklaşık 3 bin liralık maliyetle, 20 yıl kullanılabilecek sistem ile yılda bin lira tasarruf edilmiş olacak. Sergide tanıtılan diğer proje de Ermenek Hatice ve Hakkı Polat Ortaokulu öğrencileri Haşim Koruk ve Emre Özdemir'in, öğretmenleri Emine Özlem Karaduman danışmanlığında yaptığı "Enerjisini Doğadan Alan Korkuluk" adlı proje. Bu çalışmayla da su ve güneş enerjisi kullanılarak korkuluğun hareket ettirilmesi sağlanıyor. Yapılan değerlendirme neticesinde Ermenek Hatice ve Hakkı Polat Ortaokulu'nun projesi Ankara final sergisine katılmaya hak kazandı. Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu'nun projesi de Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karamanlı Mucit Öğrenciler, 'Bu Benim Eserim' Projesi Sergisinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement