Bakan Yıldız "Madende 3 İşçiye Ulaşıldı" İddiasını Yalanladı - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız "Madende 3 İşçiye Ulaşıldı" İddiasını Yalanladı

5 gündür su altında olan 18 madenciden 3'üne ulaşıldığı iddiası heyecan yarattı. Madenin önünde bir anda hareketlilik oldu. Bakan Yıldız "Bizden duymadıkça inanmayın" dedi.

01.11.2014 15:08  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden kazasında 5'nci günde de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Az önce madendeki 18 işçiden 3'üne ulaşıldığı iddiası heyecan yarattı. İddialar madenin girişinde büyük heyecana neden oldu. Çalışmaların da hızlandığı gözlendi.

BAKAN YALANLADI

İddianın hızla yayılması üzerine 3 Bakan kamera karşısına geçti. Enerji Bakanı Taner Yıldız "Şu anda ulaştığımız bir işçi kardeşimiz yok. İşçilerin olduğu bölüme de ulaşmış değiliz" dedi.

Yıldız'ın açıklamalarından satır başları:

"Şu an içeride 20 metrelik daha su var. Bir süre daha çalışacağız. Şu an ulaştığımız bir yer yok, işçi kardeşlerimize de ulaşmış değiliz. Herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor. Yaptığımız çalışmalarda 1 saat sonra neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. O yüzden saat vermemiz doğru değil, bir anlamı yok."

20 METRELİK GÖÇÜK

Dün gece, mahsur kalan işçilerin çoğunluğunun bulunduğu madenin "nefeslik" bölümünde 2-3 metrelik bir göçük meydana gelmişti. Küçük göçük, bugün daha da büyüdü ve 20 metrelik bir alanı etkiledi. Arama kurtarma faaliyetinin devam edebilmesi için göçükte kalaslarla "domuz damı" denilen güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Bu arada, madenin "baca ayağı" denilen bölümündeki çalışmalar neticesinde buradaki biriken suyun tahliye edildiği öğrenildi.

Bakan Yıldız "Madende 3 İşçiye Ulaşıldı" İddiasını Yalanladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız 'Madende 3 İşçiye Ulaşıldı' İddiasını Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hamsikafalı: hadi inşallah 27 3 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement