Karaman-Adana Hızlı Tren Hattı İhalesi Değerlendirmede - Son Dakika
Politika

Karaman-Adana Hızlı Tren Hattı İhalesi Değerlendirmede

Karaman-Adana Hızlı Tren Hattı İhalesi Değerlendirmede

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman-Adana Hızlı Tren Hattı ihalesini değerlendirdiklerini söyledi.

20.09.2014 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman-Adana Hızlı Tren Hattı ihalesini değerlendirdiklerini söyledi.

Karaman'da 9 kilometrelik Mersin- Ereğli Çevre Yolu'nun temel atma töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bugün 49 rehinenin sağ salim Türkiye'ye getirildiği için mutlu bir gün olduğunu söyleyerek, "Haberi alır almaz büyük bir mutluluk içerisinde çevremdeki arkadaşlarla paylaştım. 'Şanlıurfa'ya veya Ankara'ya gidebilir miyim?' diye düşündüm. Ancak Ermenek'te olmamız nedeniyle maalesef Şanlıurfa ya da Ankara'ya gitme imkanım olmadı. Ama huzurlarınızda Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, MİT Müsteşarımıza ve emeği geçen tüm kardeşlerimize huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Aşağı yukarı 3 aydan beri bu rehine olan kardeşlerimizin spekülasyonları yapıldı. Onlar üzerinden siyaset yapılmaya çalışıldı. Bu bizleri çok üzdü. İnanın konuşmak istedik konuşamadık, cevap vermek istedik veremedik. Zannediyorum bizi eleştiren kesimler bugün bizlerin ne kadar samimi olduğunu, Türkiye için her şeyi yapabileceğimizi görmüşlerdir diye düşünüyorum" dedi.

"GECE GÜNDÜZ ARI GİBİ ÇALIŞIYORUZ"

Türkiye genelindeki karayolları çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, "Eylül ayındayız. Karayolları Genel Müdürlüğü olarak Ocak 2014'ten Eylül ortalarına kadar bizim 10 milyar liralık harcamamız söz konusudur. Yani 9 buçuk aylık sürede eski para ile 10 katrilyonluk harcama gerçekleştirdik. 2002 dönemine baktığımızda 1 yılda yapılan harcama tutarı 1 katrilyonu bile bulmuyor. 700-800 milyon lira civarında. Yani geçmiş dönemlerde aşağı yukarı 14 yılda yapılan işi biz bir yılda yapıyoruz. 81 ilimizde şu anda 2 binin üzerinde şantiyede çalışmalar yapılıyor. Firmalarımız, mühendislerimiz, işçilerimiz gece gündüz arı gibi çalışıyorlar. Ben huzurlarınızda hem Karayolları Genel Müdürlüğümüze hem de tüm yüklenici firma yetkililerine teşekkür etmek istiyorum. Bu kardeşlerimiz geceli gündüzlü çalışarak bölünmüş yollar yapıyorlar. Tüneller, kavşaklar, köprüler viyadükler yapıyorlar. Daha iki gün önce Kahramanmaraş'taydım. Tam 8 kilometrelik Kahramanmaraş'ı Göksun'a bağlayan bir yol, tam 8 kilometrelik bir tünel açtık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu tünelin açılışını yapacağız. Ulaşım altyapısını geliştirmeye yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına ulaştırma sektörü olarak gereken her türlü katkıyı vereceğiz. Bir ilin bir bölgenin kalkınması için olmazsa olmazların başında eğitim altyapısı, beşeri sermaye ve ulaşım altyapısı gelir. Eğer siz güçlü bir ulaşım altyapısına sahipseniz beşeri sermayeniz güçlü ise sizi hiç kimse engelleyemez. Bu yüzden ulaşım altyapısına çok önem veriyoruz" diye konuştu.

"KARAMAN-ADANA HIZLI TREN HATTI İHALESİ DEĞERLENDİRİLİYOR"

Karaman'ı Adana'ya bağlayan hızlı tren hattının ihalesine çıktıklarını belirten Bakan Elvan, "Şu anda değerlendirme aşamasında. Bugün yarın sonuçlanacak inşallah. İstanbul'u, Ankara'yı, Konya'yı Karaman'ı Mersin ve Adana'ya bağlayacağız. Yani denizle buluşturacağız. Karaman'da üretim yapan bir kardeşimiz hızlı tren ile kendi yükünü kendi konteynırını doğrudan Mersin Limanı'na tren hattı üzerinden gönderme imkanına kavuşacak. Eğer bu işletmelerimiz isterlerse kendi vagonlarını, kendi tren setlerini de alabilecekler. Bununla ilgili altyapı çalışmalarını hemen hemen tamamladık. Önümüzdeki günlerde bunları sizinle paylaşacağız. Ama bugün bile kendi yükünü taşıyan firmalarımız varsa kira karşılığı bunlara izin veriyoruz. Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde illerimiz sağlanan ulaşım altyapısıyla birlikte önemli bir gelişme kaydedecekler. Artık birçok firma için bu illerimiz çok cazip olmaya başlayacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, kürsüde beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte yolun temelini attı. Bakan Elvan, temel atma töreninden sonra bisküvi ve süt ürünleri fabrikalarının açılışına oradan da Karaman Ticaret ve Sanayi Odaları Ortak Meslek Komitesi Toplantısı'na katıldı. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Karaman-Adana Hızlı Tren Hattı İhalesi Değerlendirmede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement