Lice'de Karakola Havan Toplu Saldırı - Son Dakika
Güncel

Lice'de Karakola Havan Toplu Saldırı

Lice\'de Karakola Havan Toplu Saldırı

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Abalı karakoluna, PKK tarafından havan toplu saldırı düzenlendi.

20.08.2014 12:58  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyündeki karakola, PKK tarafından makineli tüfeklerle saldırıda bulunuldu. Ardından 4 adet havan topu atıldı.

Aynı zamanda Kulp yolunun da örgüt üyeleri tarafından kesildiği ve geçişlere izin verilmediği öğrenildi.

LİCE'DE OLAYLAR HİÇ DURMADI

Devam eden barış sürecine rağmen bugüne kadar Lice'de olaylar hiç durmadı. Devam eden karakol binalarına karşı protesto yürüyüşleri yapıldı. Protestolar sırasında ölen ve yaralananlar oldu. PKK tarafından Diyarbakır- Bingöl karayolunun Lice bölümü, trafiğe bir çok kez kapatıldı. Kendilerine "KCK asayiş" ismini veren kişiler, kimlik kontrolleri yapmaya başladı. Yoldan aracı ile geçen çok sayıda asker kaçırıldı. Askerler daha sonra serbest bırakıldı. Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyünde PKK mezarlığı "şehitlik" adı altında yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla açıldı.

BAYRAK VE HEYKEL OLAYI

Lice'de 2. Hava Kuvvet Komutanlığı bahçesindeki Türk bayrağı bir protestocu tarafından indirildi. Ülke kamuoyunu uzun süre meşgul eden bu olayı tüm kesimler kınadı. Bayrağı indiren kişi daha sonra yakalandı.

Son olarak da PKK'nın kuruluşunun yıldönümünde Yolçatı mezarlığına örgütün kurucularından Mahsum Korkmaz'ın heykeli dikildi. Daha sonra heykel mahkeme kararıyla askerler tarafından indirildi. Çıkan olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. Bir çok noktada heykelin indirilmesi protesto edildi.

TUNCELİ'DE DE KARAKOLA TACİZ ATEŞİ

Tunceli'nin Hozat İlçesi Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığı'na bu Sabah saatlerinde PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle PKK'lılar ormanlık alana kaçtı.

Hozat ile Çemişgezek ilçeleri arasındaki Aliboğazı Vadisi'nin girişinde bulunan ve yapımı süren Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığı binasına bugün saat 08.50 sıralarında PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı girişiminde bulunuldu. Karakoldaki askerlerin karakola sızma girişimini Termal kameralarla tespit etmesi üzerine PKK'lılar üç ayrı noktadan karakola uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin anında karşılık verip bulunduğu bölgeleri yoğun ateş altına alması üzerine PKK'lılar ormanlık alana kaçtı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

Saldırının duyulması üzerine gönderilen 2 Kobra helikopter bölgede keşif uçuşları gerçekleştirdi. Bölgeye Hozat İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan da Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirilerek, güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Tunceli Valiliği'nden, karakola yapılan saldırıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"20.08.2014 günü saat 08.50 sıralarında ilimiz Hozat İlçesi'nde yapımı devam eden Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binasına terör örgütü mensuplarınca uzak mesafeden taciz ateşi açılmış, açılan taciz ateşine güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesiyle örgüt mensupları olay yerinden kaçmışlardır. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Lice'de Karakola Havan Toplu Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • qani: bir gerillanın heykeline tahamulu olmayanyar gerilla dağdan insin diyor !!!!!! 14 49 Yanıtla
  • Tarafsız medya: Kürtlere bütün milletler tahammül ettilerde bir türkler kabullanamadi, lafa gelince basit bir şekilde türk kürt kardeştir derler, biraz dürüstlük lütfen. 25 27 Yanıtla kendal: TARAFSIZ MEDYA aynen 0 0
  • Baba Reis: Çok taviz verildi bunlara çoook. Bunların anladığı dilden konuşmak lazım. Yaranamazsın. 30 12 Yanıtla
  • vanlı rıdvan: son 12 gündür, 3 defa kaymakamlık basılır, 3 mayın patlatılır, polise silahlı saldırı yapılır ve askere pusu 2 şehit. yazıklar olsun sizin müslümanlığınızaaaa 24 14 Yanıtla AHMAT: EZİDİ BUNLAR KARDEŞ EZİDİ, KURBAN OLSUNLAR BUNLAR MÜSLÜMANA 0 0
  • can: heykelin kaldırılması değil olayları bu noktaya getiren mezarların dozerlerle tahrip edilmesi olayların büyümesine neden oldu mahkeme heykelin kaldırılmasına karar verdi mezarları tahrip edin demedi her toplumda mezarlıklar kutsaldır dokunamazsınız karadenizde bir şehitlik tahrip edilse ne tepki verirdiniz bide bunu düşünün 13 22 Yanıtla
  • vatan: onlar pkklı değildir ya paralel yapı yada birilerinin barış güvercinidir 20 12 Yanıtla
  • mustafa: terör bitmişti son noktadaydı son demlerini yaşıyorlardı baktılarki olacak değil barış süreci istediler başbakanda buna mecbur kaldı kandırdılar oyuna getirdiler herkesi şimdi güçlendiler ellerinde her türlü silah var ordu gibi oldular anlayın artık anlayın ortada kürt ayrımı diye bir şey yok ermeniler ülkemize sahip olmak istiyorlar yok kürdistanmış yok kürt devletiymiş fasa fiso bunlar ermeniler en çokta kürtleri katleşmişlerdir zaten türkiyenin bir ucundan diğer ucu ermeni asala kaynıyor siz hala kürdistan diye yırtınıp milleti kandırıyorsunuz 24 7 Yanıtla
  • as-tim: bu site tepeden tırnaga pkk yavrusu ile dolu o yüzden bunlara laf anlatılmaz icraat lazım o da sıkar 22 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement