Karaisalı'da Güreş ve Şenlik Krizi - Son Dakika
Yerel

Karaisalı'da Güreş ve Şenlik Krizi

Karaisalı\'da Güreş ve Şenlik Krizi

Karaisalı tarihinde bir ilk yaşanıyor.

06.08.2013 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaisalı tarihinde bir ilk yaşanıyor. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri ve Şenlikleri AK Parti ile MHP'yi karşı karşıya getirdi. ve iki partililer ayrı tarihlerde iki güreş ve iki şenlik yapmak için Kaymakamlığa başvurdu. Kaymakamlık her iki dilekçeyi de onayladı.

İlk önce Karaisalı Belediyesi Kızıldağ Güreşleri yapmak için Kaymakamlığa başvurdu. 1 Eylül 2013 tarihinde Kızıldağ'da Karakucak güreşleri için başvurusunu yaparken MHP Karaisalı İlçe Başkanlığı da 31 Ağustos 2013 Cumartesi günü Kızıldağ'da Şenlik için başvurdu. Kaymakamlık dilekçeleri onayarak işleme koydu. Belediye yetkilileri bunun üzerine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne giderek gerekli başvurusunu yaptı.

Karaisalı Belediyesi 31 Ağustos'ta konser vermesi için Mustafa Yıldızdoğan ile anlaştı. Belediye tarafından afişler hazırlandı ve ilçe meydanlarına asıldı. 16 kişiden oluşan bir tertip komitesi, 7 kişiden oluşan bir de Teknik Komite oluşturdu.

Tertip Komitesinde şu isimler bulunuyor:

Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak, Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Genel Meclisi Üyeleri İsmet Avcu (CHP), Ahmet Özen (MHP), Aytan Köylü (MHP), Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Necmettin Atay (CHP), Rifat Köroğlu (MHP), Kızıldağ Güzelleştirme Derneği Başkanı Yakup Özcan, Karaisalılılar Dayanışma Derneği Başkanı Aydemir Yücel, işadamı Cemal Demrdağ, Karaisalı Muhtarlar Birliği Başkanı Fatih Şimşek, Esnaf Tekin Aydınlı, Ziraat Mühendisi işadamı Saadettin Aslan ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Ünnü.

Teknik Komite ise şu isimlerden oluşturuldu:

Mehmet Sırkıntı, Yusuf İnce, Ramazan Karataş, Remzi Göçer, İskender var, Hakkı Koca ve Halil Naci özer.

AK PARTİ'DEN ALTERNATİF GİRİŞİM

Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri ve şenlik düzenlemek için bu kez AK Partililer faaliyete geçti. 24 Ağustos Cumartesi günü Kızıldağ'da şenlik, 25 Ağustos Pazar Günü de karakucak güreşleri yapmak için Kaymakamlığa başvurdu. Kaymakamlık ikinci dilekçeyi de kabul etti. Şimdi AK Partililer de bu yönde çalışmaları sürdürüyor ve toplantı üzerine toplantı yapıyorlar.

KARAİSALILI MUHTARLARDAN TEPKİ

Hacımusalı Köyündeki iftar sonrası bir toplantı gerçekleştiren Karaisalı Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri gerek MHP'lilerin ve gerekse AK Partililerin düzenlemek istedikleri etkinliklere karşı olduklarını açıkladılar.

Muhtarlar Derneği Başkanı ve Nuhlu Köyü Muhtarı Ramazan Ünnü, Bekirli Köyü Muhtarı Kerim Küçükyücel, Ömerli Köyü Muhtarı Fikret Yazgan, Bolacalı Köyü Muhtarı Murat Sabah, Hacımusalı Köyü Muhtarı Mehmet Beyaz, Çocuklar Köyü Muhtarı Halil Çay yaptıkları ortak açıklamada, Karaisalıları bölmeye, birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik her iki girişimi doğru bulmadıklarını belirterek, "Her türlü siyasi kısır çekişmelerin bir an önce bırakılmasını ve herkesi aklıselim davranmaya davet ediyoruz" dediler.

Muhtarlar, "Karaisalı tarihinde ilk kez böyle anlamsız, gereksiz ve seviyesiz bir olaya şahit oluyoruz. Biz muhtarları da kendi emellerine alet etmek isteyenleri uyarıyoruz. ya bir an önce her iki kesim birleşmelidir, ya da bu işi biz yapmalıyız. Biz Muhtarlar olarak gerek şenliği ve gerekse de güreşleri düzenleyecek kudrete ve güce sahibiz. İki kesim eğer birleşmezlerse, bu kararlarından vazgeçmezlerse Muhtarlar ve köylüler ve mahalle sakinleri olarak her iki etkinliğe katılmayacağımızı duyuruyoruz. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz" dediler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaisalı'da Güreş ve Şenlik Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement