Karaisalı, 529. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ne Hazır - Son Dakika
Yerel

Karaisalı, 529. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ne Hazır

Karaisalı, 529. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri\'ne Hazır

Karaisalı ilçesinde düzenlenen, Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nin 529'cusu 31 Ağustos'ta Kızıldağ yaylasında yapılacak.

26.08.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaisalı ilçesinde düzenlenen, Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nin 529'cusu 31 Ağustos'ta Kızıldağ yaylasında yapılacak.

Güreş etkinliğiyle ilgili Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, yüzyıllardır yapılan bu etkinliğin devam ettirilmesi ve tanıtımı amacıyla her yıl güreşlerin yapıldığını söyledi.

Bu organizasyonun bu yıl ve bundan sonraki yıllarda da yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Başkan Aslan, güreşlerin tanıtımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nin Türk kültürünün, tarihinin, güreşinin bir vesikası olduğunu söyledi.

Bu kültürü yaşatmak ve yüceltmek için yapılması gereken herşeyi yapmaya gayret ettiklerini dile getiren Başkan Sözlü, şunları kaydetti:

"Ben Ceyhan Belediye Başkanı iken bile bu güreşlerin tanıtımı ve yaşatılması için birşeyler yapmak istiyordum. Tarihine bakacak olursak nasıl yağlı güreşte Kırkpınar en köklü tarihe sahipse, karakucak güreşlerinde de Kızıldağ en köklü tarihe sahip yerdir. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda UNESCO'ya başvurarak bu geleneğin, korunması gereken kültür mirası listesine alınması için başvuracağız." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaisalı, 529. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ne Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement