Karagöl'de Obezite ile Mücadele Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Karagöl'de Obezite ile Mücadele Yürüyüşü Yapıldı

Karagöl\'de Obezite ile Mücadele Yürüyüşü Yapıldı

Çubuk'ta '3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü' nedeniyle obeziteyle mücadele kapsamında 'Obezite ile Mücadele' yürüyüşü yapıldı.

04.10.2013 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk'ta '3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü' nedeniyle obeziteyle mücadele kapsamında 'Obezite ile Mücadele' yürüyüşü yapıldı.

Ankara Halk Sağlığı Müdürü ve Çubuk Belediyesi'nin birlikte organize ettiği yürüyüş Çubuk'a bağlı Yaylak köyünden başlayarak Karagöl'de bitti. Ankara'nın saklı bahçesi olarak kabul edilen doğa harikası Karagöl'de yapılan yürüyüşe Ankara Valisi Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, Ankara Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Öztür, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Salim Sarıyıldız, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Melik Engin Çelenk, İlçe Nüfusu Müdürü Şengül Emir, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Tiryaki, Çubuk Orman İşletme Şefi Serkan Gülünay, Exway Turizm ve Doğa Sporları Okulu Ankara Temsilcisi Eyüp Hacioğlu, Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ayla Çiftçi, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş öncesi Extway Doğa Sporları Okulu Doğa yürüyüşü rehberi Eyüp Hacıoğlu tarafından yürüyüş hakkında kısa bilgi verilirken, topluca ısınma hareketleri de yaptırıldı. Çubuk Belediyesi tarafından katılımcılara şapka, tişört ve çeşitli ikramların yapıldığı yürüyüş parkurunda yaklaşık 5 kilometre mesafe yüründü. Kimi zaman orman içerisinde yağmur altında yürüyüş yapılırken, kimi zaman da güneşin sıcaklığında yüründü. Doğal güzelliği ile ilgi çeken orman içerisinde bulunan yaban meyvelerinin tadına bakıldığı zorlu yürüyüşte, doğa harikası Karagöl ve yaylarının o essiz güzelliği de uzun süre seyredildi. Yürüyüş yapanların birçoğu ilk defa Çubuk bölgesine ve Karagöl'e geldiklerini söylerken, gördükleri manzaralar karşısında hayranlıklarını saklayamadılar. Bol oksijenli uzun parkurun sonunda Çubuk Belediyesi tarafından Karagöl'de davetlilere kumanya dağıtılırken, yakılan ateşin etrafında Ankara havaları eşliğinde oyunlar oynandı, halaylar çekildi.

Güzel bir organizasyonla doğa harikası bir mekanda bol oksijenli alanda yapılan yürüyüşün kendilerine ve katılanlara çok güzel geldiğini söyleyen Ankara Valisi Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, yürüyüşe katılanlara ve etkinliği organize edenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

Sağlıklı kalmak adına düzenlenen bu yürüyüşün ilçelerinde yapılmasının çok anlamlı olduğunu söyleyen Başkan Özden ise, tüm misafirleri ilçelerinde ağırlamaktan çok mutlu olduklarını belirtti. Alınan plaketi tüm çalışanları adına aldığını kaydeden Başkan Özden, "Çubuk halkı misafirperver ve kadirşinas bir halktır. Sizleri doğa harikası Karagöl'de ağırlamaktan son derece mutluyuz" dedi.

Yürüyüşe katılanlar tarafından ağaçların rengarenk olan yaprakları önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirilirken, konuşmaların sonunda Valisi Yardımcısı Çiftarslan, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'e '3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'ne katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karagöl'de Obezite ile Mücadele Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement