Karadeniz'den Şanlıurfa'ya Gönül Köprüsü - Son Dakika
Yerel

Karadeniz'den Şanlıurfa'ya Gönül Köprüsü

Karadeniz\'den Şanlıurfa\'ya Gönül Köprüsü

Sivil Toplum Örgütleri arasında diyaloğun geliştirilmesi amacıyla ’Ortak Sorunlar Ortak Çözümler Projesi’ kapsamında Doğu Karadeniz Bölgesi’nden 21 bayan Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı buldu.

25.05.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil Toplum Örgütleri arasında diyaloğun geliştirilmesi amacıyla 'Ortak Sorunlar Ortak Çözümler Projesi' kapsamında Doğu Karadeniz Bölgesi'nden 21 bayan Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı buldu. Şanlıurfa, Karadeniz illeriyle gönül köprüsü kurdu. Toplumlar arası diyaloğu artırmayı hedefleyen El Birliği Derneği, sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. El Birliği Derneği, 'Ortak Sorunlar Ortak Çözümler Projesi' kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışının yasal çerçevesinin genişletilmesi ve kadının toplumdaki rolünün güçlendirilmesine dair çalışmalarını artırdı. İnsani ve sosyal-ekonomik göstergelerdeki eşitsizliklerin giderilene kadar Doğu Karadeniz Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kadın çalışmaları izlenecek.

El Birliği Dernek Başkanı Handan Karataş, yaptığı açıklamada, toplumlar arasındaki diyalogu geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Karataş, şunları kaydetti:

" Trabzon'dan 21 kişilik ekip geldi. Sosyal bir proje yürütüyoruz. Toplumlar arasındaki diyalogu arttırmayı hedefleyen bir proje. Projede amaçlanan konu kültürleri birbirleri ile kaynaştırmak ve tanıştırmaktır. İnsanlar dışarıdan Şanlıurfa'da kaos ve savaş olduğunu zannediyor oysa bu yanlış bir olgudur. Şanlıurfa'da huzur, güven ve barış ortamı var. Kadın her yerde kadındır durum bu olunca sıkıntıların ve çözümlerin de aynı noktada birleştiğini görmek mümkündür."

Doğu Karadeniz bölgesinde çalışmalarını yürüten Kadın Erkek Birlikte Sosyal Eşitlik Derneği Başkanı Ayşegül Akyüz, "Kadın erkek birlikte sosyal işler derneği yönetim kurulu başkanıyım. Projemiz ortak sorunlar ortak çözümler. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen merkezi finans tarafından da ihale birimi olarak belirtilen teknik destek olarak da sivil toplum geliştirme merkezi tarafından destek gördüğümüz bir proje. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin ortak sorunlar ve ortak çözümler El Birliği Derneği ile ortak bir projemiz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karadeniz'den Şanlıurfa'ya Gönül Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement