Karacabey Longozu" İçin İkinci Klip Çekiliyor - Son Dakika
Yerel

Karacabey Longozu" İçin İkinci Klip Çekiliyor

Endemik bitkileri, büyük sazlıkları, heybetli ağaçlarıyla görsel bir şölen sunan ve yüzlerce göçmen kuş türünü ağırlayan Karacabey Longozu'nun (su basar ormanları) tanıtımı için ikinci klip çekiliyor.

24.10.2015 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endemik bitkileri, büyük sazlıkları, heybetli ağaçlarıyla görsel bir şölen sunan ve yüzlerce göçmen kuş türünü ağırlayan Karacabey Longozu'nun (su basar ormanları) tanıtımı için ikinci klip çekiliyor.

Karacabeyli doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, kişisel çabalarıyla çektiği "Karacabey Longozu diye bir yer var" adlı klibe, aralarında " Cemal Hünal, Süheyl ve Behzat Uygur, İlker İnanoğlu, Özge Özpirinçciler ve Nur Fettahoğlu"nun da bulunduğu ünlüler destek veriyor.

Tüydeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yıl önce çektiği ilk klibini internette bir ayda 400 bin kişinin izlediğini belirterek, ikinci klip ile ayda yarım milyon izleyiciye ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

Longozda çektiği ekstrem kuş türleri ve manzaraları, hoş bir müzikle buluşturarak, insanların izleyebileceği hale getirmeyi amaçladığını ifade eden Tüydeş, ünlü isimlerin de videonun izlenme oranını arttırmak için kamera karşısına geçerek bu çalışmaya destek olduğunu anlattı.

Tüydeş, bölgenin, Avrupa'da örneği kalmamış, Türkiye'de ise son 4 örneğinin en büyüğü ve longoz özelliğine birebir sahip bin 300 hektarlık bir alan olduğunu kaydederek, "İnsanlara burayı diğer ormanlardan ayıran nadide özelliklerini göstermek ve anlatmak arzusundayız" diye konuştu.

Klipte, Cemal Hünal, Süheyl ve Behzat Uygur, İlker İnanoğlu, Yıldıray Şahinler, Özge Özpirinçciler, Nur Fettahoğlu, İpek Karapınar, Burak Yamantürk, Engin Öztürk, Ceyda Tepeliler ve Tuncay Kaynak ile Hatay Medeniyetler Korosu'nun da yer aldığını anlatan Tüydeş, müzik konusunda ise Karacabeyli sanatçı Samet Çelebi ile çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karacabey Longozu' İçin İkinci Klip Çekiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement