Karacabey Domatesi"Nde Fiyat Politikası İçin Birlik Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Karacabey Domatesi"Nde Fiyat Politikası İçin Birlik Kuruluyor

Karacabey ilçesinde, Belediye ve Ziraat Odası tarafından organize edilen toplantıda, domates fiyat politikasının belirlenmesi için Domates Birliği kurma kararı alındı.

18.08.2015 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey ilçesinde, Belediye ve Ziraat Odası tarafından organize edilen toplantıda, domates fiyat politikasının belirlenmesi için Domates Birliği kurma kararı alındı.

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, toplantıda yaptığı konuşmada, bölge çiftçisinin sıkıntılarını bildiğini söyledi.

Örgütlü, bilgiye ve rakamlara dayalı hareket etmeleri gerektiğini belirten Matlı, şöyle konuştu:

"Başımız sıkıştığında bir araya gelirsek hiçbir şeyi çözemeyiz. Sanayicilerle de bir araya gelip konuşmalıyız. Onlar bizim rakibimiz değil. Onlar da bindiği dalı kesmemelidirler. Domateste her yerde sıkıntılar var. Karacabey domatesi bir markaysa bu markaya hep birlikte sahip çıkmalıyız. Sanayiciyle tekrar oturalım ve sesimizi güçlü bir şekilde ifade edelim. Bu sene için hızlı çözüm üretirken, gelecek seneler için orta ve uzun vade de neler yapılması gerekirse onları yapalım. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile iletişime geçip gerekli girişimlere başlayacağım."

Belediye Başkanı Ali Özkan, Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ile diğer katılımcılar ise çiftçilerin sıkıntılarına değindi.

Toplantının sonunda Domates Birliği kurulmasına karar verildi.

Birlikte, Belediye Başkanı Özkan ve Ziraat Odası Başkanı Erdem'in yanı sıra Cemer Erken (İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü), Naci Güncü (Karacabey Ticaret Odası), Murad Bertan (Karacabey Ticaret Borsası), Hakan Pullu (AK Parti İlçe Başkanlığı), Ferruh Artan (MHP İlçe Başkanlığı), Murat Coşan (CHP İlçe Başkanlığı), Sami Özseçen (Ova Köyleri Sulama Birliği), çiftçiler temsilen de Ertem İşcan ve Faruk Çakır yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karacabey Domatesi'Nde Fiyat Politikası İçin Birlik Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement