Karacabey Denize Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Karacabey Denize Kavuşuyor

Karacabey Denize Kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Karacabey’de yapılması planlanan sahil düzenleme projesi vatandaşlara anlatıldı.

23.04.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Karacabey'de yapılması planlanan sahil düzenleme projesi vatandaşlara anlatıldı.

BKK ve Karacabey Kent Konseyi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Bursa Konuşuyor Genel Konsey' toplantısında, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin sahil kesiminde yapılması planlanan projenin Karacabey etabı ele alındı. Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'ndeki toplantıya, vatandaşlar ilgi gösterdi. Toplantıya Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Sahiller Daire Başkanı Hakan Bebek, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç, Karacabey Baro Başkanı Avukat İbrahim Emir, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feti Toprak, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, siyasi parti temsilcileri, Büyükşehir ve Karacabey meclis üyeleri, BUSKİ yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

BKK Başkanı Semih Pala, Karacabey sahil düzenleme toplantısının sadece Karacabey'i değil, Bursa'yı ve Türkiye'yi de ilgilendirdiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan sahil düzenleme projesinin vatandaşın önüne sunulması, görüşlerin dile getirilmesi ve ortak akla göre hareket edilmesinin önemine dikkat çeken Pala, bunun için kent konseylerinin toplantılar düzenlediğini belirtti.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, toplantıyı düzenleyen Bursa Kent Konseyi'ne ve Karacabey Kent Konseyi'ne teşekkür etti. BKK'nin şehri ilgilendiren konuları gündemine aldığını, tarafları buluşturup konuşturduğunu ve ortaya bir yol haritası çıkartarak idarecilere sunduğunu ifade eden Özkan, aynı yapının Karacabey'de de olması için gerekli desteği verdiklerini dile getirdi. Karacabey'de de artık ilçeyi ilgilendiren meselelerin vatandaşlar tarafında konuşulduğunu ve ortak görüşlerini ortaya çıktığını anlatan Özkan, "Karacabey'in gelişmesi ve büyümesi için vizyon ortaya koyduk. Üç ayaklı kalkınma hamlesine ihtiyacımız var. Karacabey, zirai yatırımlar, teknolojik yatırımlar ve turizm yatırımları açısından değerlendirilmeli. Hiç gündeminde olmayan turizm konusu artık Karacabey'in önceliğidir. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibinin destekleriyle longoz ormanları başta olmak üzere Karacabey'in birçok doğal değeri Bursa'ya ve Türkiye'ye tanıtıldı. Ekolojik turizm alanında birçok değeri gündeme taşıdık. İşin plan ve proje kısmında da Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle ortaya güzel çalışma çıktı" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Bayram Vardar ise, üzerinde çalıştıkları projeyle Bursa'nın kıyılarının bütünsel mantıkla planlamasının yapılmasını hedeflediklerini söyledi. Büyükşehir'in bütünşehir olmasının ardından daha yaşanabilir Bursa için Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ilçelerde olduğu gibi Karacabey'de de çalışmalar yürüttüğünü aktaran Vardar, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde iki tane idari değişiklik yapıldığını kaydederek, "Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kuruldu. 115 kilometrelik kıyı şeridi olan Bursa'nın aslında kıyı şehri olduğunu göstermek için önemli çalışmalarımız var. Kıyı düzenlemelerinde birçok kurumun rolü var. Büyükşehir olarak eş güdümü sağlamak istiyoruz. Derdimiz daha yaşanabilir Bursa ve Karacabey'dir. Karacabey Boğazı, güney Marmara'da turizm ve doğal güzellikleri açısından önemli bir nokta. İstanbul Haliç'i temizleyen mantık ne ise Gemlik ve Karacabey'i de kirden arındırıp sağlıklı hale getirmek istiyoruz. Büyüşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden birisi de Nilüfer Çayı'nın temziliğidir. Nilüfer Çayı temizlenirse Karacabey Boğazı temizlenir" dedi.

"KIYILARIN YÜZDE 78'İ BOZULMAMIŞ ALANLAR"

Sahiller Daire Başkanı Hakan Bebek, Karacabey sahil kıyıları için düşünülen proje, Malkara ile Yeniköy arası sahil bandı çevre düzenlemesi, longoz ormanlarına yönelik çalışmalar ve Nilüfer Çayı'nın temizleme çalışması hakkında detaylı ve teknik bilgi verdi. 115 kilometrelik sahil bandını, vatandaşın daha iyi kullanabilmesi için Sahiller Daire Başkanlığı'nın kurulduğunu hatırlatan Bebek, kıyıların genel planlamasını yapmak için projeyi başlattıklarını belirtti. Kanunlara göre kıyıların kamu yararına kullanılması gerektiğini ifade eden Bebek, Büyükşehir Belediyesi'nin de halkın kıyılardan daha fazla yararlanması için harekete geçtiğini dile getirdi. Arazi çalışmalarını bitirdiklerini, verileri vatandaşla paylaştıklarını kaydeden Bebek, "Planı hazırladıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunacağız. Bursa'nın 115 kilometrelik kıyı bandı bulunuyor. Karacabey'de çalışmada önemli yer tutuyor. Bölgenin jeolojik yapısı, yükselti haritası incelendi. İlçede ciddi oranda koruma alanı var. Kocaçay bölgesi, Bursa'nın ve Türkiye'nin en özel ve korunması gereken bölgesidir. Sulak alan dışında bölgede ıhlamur ormanları yer alıyor. Çalışmayla birlikte ulaşım analizini yaptık. Karacabey'de kıyıların yüzde 78'i doğal karakteri bozulmamış alanlardır. Yüzde 14'ü kısmen müdahale görmüştür. Bursa geneline göre Karacabey çoz daha az insan müdahalesi görmüş ve korunması gereken alanlardır" diye konuştu.

Tüm kıyıların kullanım şeklini çıkardıklarını, mevcut plajların yüzde 57'sinin kullanıldığını belirten Bebek, Bursa'da toplam 23 tane halk plajının bulunduğunu söyledi. Mevcut kıyı yapılarıyla ilgili envanteri çıkardıklarını da açıklayan Bebek, balıkçı barınakları hakkında bilgi verdi. Anket çalışması yaptıklarını da anlatan Bebek, ankete göre yüzde 88'inin kıyıyı kullandığını, en çok Osmangazi'den kıyı kullanımının olduğunu belirtti. Yüzde 52'sinin sahili gezi amaçlı kullandığını anlatan Bebek, "Ankete göre kıyılar en çok yürüyüş amaçlı kullanılıyor.Kıyılarımızın temel sıkıntısı, kirlilik, sosyal tesislerin eksikliği ve ulaşım olarak görüldü. Uzman raporlarını sonlandırdık. Kurum görüşlerini toparladık. Kent konseyleri tarafından düzenlenen toplantılardan vatandaşların görüşlerine başvuruyoruz. Daha sonra planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunacağız" dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç ise, Nilüfer Çayı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. İki sene içerisinde Nilüfer Çayı'nın tertemiz olacağını müjdeleyen Gülenç, Karacabey bölgesinde BUSKİ'nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karacabey Denize Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement