Karacabey'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Karacabey'den Kısa Kısa

Karacabey Belediyesi, bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için çalışma başlattı.

29.10.2015 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey Belediyesi, bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Ali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, belirledikleri noktalara atık ekmek toplama kutuları yerleştirdiklerini bildirdi.

Görevlilerin belirli aralıklarla bu ekmekleri toplayıp hayvan barınağına götürdüğünü belirten Özkan, şunları kaydetti:

"Sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. İlk etapta işlek cadde ve sokaklara yerleştirdiğimiz kutularda atık ekmekleri kontrollü şekilde topluyoruz. Daha sonra ekiplerimiz tarafından bu ekmekler barınağa götürülerek, hayvanlara verilen yemlere karıştırılıyor. Sayılarını artıracağımız bu kutular sayesinde hem israf olacak ekmekler değerlendiriliyor hem de sokak hayvanları için besin sağlanıyor."

Özkan, yeniledikleri hayvan barınağını da kısa sürede hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Özkan'dan derneğe ziyaret

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belediyenin teşvikleriyle geçen yıl kurulan Dayı Karacabey Derneğini ziyaret etti.

Dernek yetkililerinden çalışmalarına ilişkin bilgi alan Özkan, "Dayı Karacabey Derneği, yeni bir sivil toplum kuruluşu olmasına rağmen önemli hizmetlere imza atmıştır. Dayı Karacabey Derneği olarak, ramazan ayında ilk sene 30 bin kişiye, ikinci sene 35 bin kişiye iftar verdik. Geçen sene 34 öğrenciye burs verdik. Bu sene ise bu sayıyı 136'ya çıkardık. Karacabey halkını, bu derneği desteklemeye davet ediyorum" diye konuştu.

Dernek Başkanı Abdullah Yalazı ise Özkan başta olmak üzere belediye yetkililerine ve hayırsever vatandaşlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

KARYEK kursları başladı

Karacabey Belediyesi Yetenek Geliştirme Kursunun (KARYEK) 2015-2016 dönemi açılış töreni yapıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan, "Geçen yıl 5 branşımız vardı. Bu yıl 18'e çıktı. Geçen sene 150 öğrencimiz vardı. Bu yıl 420'ye ulaştı. Bu teveccühle, bu katılımla önümüzdeki yıl hem branş adedimiz hem de öğrenci sayımız daha da fazlalaşır ve Karacabey'in sosyalleşmesine katkı sağlanır" dedi.

Özkan, kurs faaliyetlerini önemsediklerini dile getirdi.

Karacabey'in modern bir köy görünümünden şehir kimliğine bürünmek zorunda olduğunu vurgulayan Özkan, "Bunu da Karacabey Belediyesi, sivil toplum örgütleri, basın mensupları ve bu tür etkinliklere katılanlar ile gerçekleştireceğiz. KARYEK'te meslek edinme, sanat, el işi kursları, spor faaliyetleri var. Gençlerimizi, öğrencilerimizi bu tür faaliyetlere yoğunlaştırarak kötü alışkanlıklardan korumak istiyoruz. Onlarla Karacabey'i yaşanabilir bir kent haline getirmek istiyoruz. Bu da ancak katılımcılıkla mümkün" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karacabey'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement