Karacabey'de Sahil Projesi - Son Dakika
Yerel

Karacabey'de Sahil Projesi

Karacabey\'de Sahil Projesi

Karacabey Belediyesi tarafından hazırlanan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan "Yeniköy-Malkara Mevkii Sahil Boyu Çevre Düzenleme Projesi" için çalışmalar başladı.

24.08.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey Belediyesi tarafından hazırlanan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan "Yeniköy- Malkara Mevkii Sahil Boyu Çevre Düzenleme Projesi" için çalışmalar başladı.

Karacabey Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda projesi tanıtıldı. Toplantıya Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Büyükşehir Sahil Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Bebek, İmar ve Şehircilik Müdürü Gökşen Akgör Yağcı ile Meclis Üyesi Gülten Kapıcıoğlu katıldı. Özkan, "Bu proje Karacabey'de bilhassa turizm alanında bir devrim olacak. İnşallah yapım aşamasını da hayırlı bir şekilde gerçekleştirerek Karacabey'de turizm adına önemli bir adım atmış olacağız" dedi.

Sahil Boyu Çevre Düzenleme Projesi ile ilgili ilk defa ayrıntılı görseller kamuoyuyla paylaşılırken, projenin teknik detayları da bu toplantı sonrası ele alındı. Projede yürüyüş yolları, meydanlar, günübirlik kullanım alanları, çocuk oyun parkları, amfi-tiyatro, aquapark, spor alanları, bisiklet yolları, sergi ve gösteri alanları, seyir tepesi, otoparklar, toplu taşıma durakları, balıkçı barınağı, restoranlar, büfeler, oturma dinlenme alanları, ahşap seyir platformları, soyunma-duş-wc kabinleri, su sporları alanı ile özel donatı elemanları yer alıyor. Yine proje dahilinde oluşturulacak alanlarda botanik düzenlemesi de titizlikle yürütülüyor.

Projenin 50 hektarlık bir alanda uygulanacağı belirtilirken, Başkan Ali Özkan, "Bölgenin kumul yapısından, vatandaşların ve esnafın beklentisine tüm detaylar yoğun bir çalışma ile raporlandı. Burada hem kentsel doku hem plaj üzerine düzenlemelere gidiyoruz. Mevcut yapı içerisinde köklü değişikliklere yol açacak uygulamalardan kaçınıyoruz. Projenin tamamında tabii dokuya uyumlu malzeme ve elemanlara yer verdik. Kültürel ve doğal değerleri ön plana alarak ihtiyaçlara modern şartlarda cevap vereceğiz" dedi.

MODERN TİCARET MEYDANI

Projenin dikkat çeken bölümleri arasında, mevcut meydan içerisinde kalan ticari işletmelerin proje içerisinde Ticaret Meydanı başlığı altında ticari birimlerin bir araya getirilerek bir sokak havasında buluştukları geniş bir meydan tasarlandığı görülüyor. Buna göre daha çok ticari bir hareketlilik taşıyacak olan meydan da oturma yerleri ve yeşil alanlarda estetik kaygıyla oluşturulacak.

Proje dahilinde Malkara ile Yeniköy arasında kalan ağaçlık tepeninde kullanılacağı açıklandı. Buna göre hem Malkara'yı hem Yeniköy'ü panoromik bir görünüme kavuşturan hakim tepeye sahilden bir yürüyüş yolu-patikayla bağlantı yapılması ve yine bu alana da seyir alanları ve birde seyir kulesi yer alıyor. Toplam 525 araçlık otopark alanı yine hayata geçirilecek uygulamalar arasında. Ayrıca Malkara ve Yeniköy'ü liman içerisinde birbirine bağlayan araç, yaya ve bisiklet yolu da yine proje içerisindeki önemli başlıklardan. Bu proje alışveriş için duran araçların trafiğe olumsuz etkisini kaldıracak olup ayrıca alternatif Malkara bağlantısı ile genel yoğunluğu azalması bekleniyor.

Balıkçı barınağı içerisinde de teknelerin yanaşacağı alanlarında düzenlenerek çok maksatlı kullanılabilmesi sağlanacak. Ayrıca balık lokantalarının da bu yürüyüş hattında limana yakın yapılması planlanıyor.

Yeniköy ve Malkara sahil şeridini bir bütün olarak ele alan projede kumsal alan ile uygulamaların hayata geçirileceği alan olmak üzere iki ayrı bölümden oluşacak. Mevcut kumsalın genişliğinin korunacağı projede kıyı kenar çizgisine uygun hareket edileceği ve yapıların bu kanuna göre planlandığı kaydedildi.

Oluşturulacak sosyal ve gösteri alanları ile Yeniköy'ün önemli bir eksikliğinin de ortadan kaldırılması planlanırken, sahildeki duş, tuvalet ve soyunma kabini eksiği de ortadan tamamen kaldırılacak. Konumlandırılacak modern platformlar ile sahil daha kullanışlı bir hal alacak.

Çocuk oyun guruplarının yanı sıra aquparklar ile de gençler ve çocuklar için alternatif sosyal ve eğlence alanları teşkil edilecek. Vatandaşların deniz kıyısına zorluk çekmeden ulaşması ahşap yaya yolları deniz kıyısına kadar vatandaşların ulaşımına hizmet edecek.Yine proje içerisinde konaklama ihtiyaçları için modern mekanlarda tek katlı olarak belirli alanlarda faaliyete geçirilecek. Cankurtaranlar için yine bekleme noktaları da önemli bir diğer konu başlığı olarak projede yer almakta. Projenin kısa bir süre içerisinde ihaleye çıkması bekleniyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karacabey'de Sahil Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement