Karacabey'de Leylek Şenliği - Son Dakika
Güncel

Karacabey'de Leylek Şenliği

Karacabey\'de Leylek Şenliği

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bu yıl onbirincisi düzenlenecek leylek şenlikleri için hazırlıklar sürüyor.

08.04.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bu yıl onbirincisi düzenlenecek leylek şenlikleri için hazırlıklar sürüyor.

Avrupa leylek köyü Eskikaraağaç'ta yapılacak leylek şenliklerinin tertip komitesi ilk toplantısını Karacabey Kent Konseyi toplantı salonunda yaptı. Bursa ve Karacabey'den kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Mumcuoğlu, Bursa Bölge Müdürü Ekrem Terzioğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Ulga, leylek dostu köyler projesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi temsilcileri katıldı.

Toplantıda bu zamana dek yapılan faaliyetler ve edinilen tecrübeler masaya yatırılırken, leylek odaklı yapılacak faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Komite bu yıl akademik çalışmayı cuma gününe alarak şenlikleri 3 gün olarak yapmayı planlıyor. 29-31 Mayıs tarihlerinde düzenlenmesi kararlaştırılan şenlikler için oluşturulan komitenin önümüzdeki günlerde yine istişare toplantıları yapacakları duyuruldu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 11. Eskikaraağaç Leylek Şenlikler ile ilgili yaptığı açıklamada, "Leylek şenlikleri bizim için geçmiş yıllarda aslında kanayan bir yaraydı. Çünkü bizim kendi köyümüz olmasına rağmen bu zamana kadar hep yabancı kalmıştık. Bizim sınırlarımız içerisinde olmasına rağmen o dönemki yönetimin ilgisizliği yüzünden başka bir belediye tarafından organize edilen leylek şenliklerine seçimlerin ardından yönetimi devralmamızla birlikte bizler sahip çıktık. 10 yıl sonra üvey evlat muamelesi gören Eskikaraağaç, sonunda hak ettiği değeri buldu" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karacabey'de Leylek Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement