Karacabey'de KARYEK Sergisi - Son Dakika
Yerel

Karacabey'de KARYEK Sergisi

Karacabey\'de KARYEK Sergisi

Bursa'nın Karacabey Belediyesinin bu yıl ilk kez hayata geçirdiği Yetenek Geliştirme Kurslarına katılanlar eserlerini sergiledi.

11.06.2015 18:41  Güncelleme: 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey Belediyesi'nin bu yıl ilk kez hayata geçirdiği Yetenek Geliştirme Kursları'na (KARYEK) katılanlar eserlerini sergiledi.

Kursiyerler tarafından yapılan el emeği ürünler görücüye çıkarken, sergi açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl ilk kez hayata geçirilen Yetenek Geliştirme Kursları (KARYEK), kursiyerlerden büyük ilgi görürken, deri ve keçe işlerinden kurdeleye, fotoğrafçılıktan basketbola kadar pek çok dalda eğitime katılan yüzlerce KARYEK kursiyerinin yaptığı eserler ilgi gördü.

Kent Meydanı Kültür Evi'ndeki sergi açılışına Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ın yanı sıra Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı J. Yzb. Erdal Özköroğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Özyaman'ın yanı sıra meclis üyeleri, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Özkan; "KARYEK kursumuzun bu yıl ilkini düzenledik. Bize bu konuda destek veren İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'ne, Karacabey Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne, öğretmen ve kursiyerlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha farklı kurslardan müteşekkil bir organizasyonla hep beraber oluruz. Kurslarımızda ev hanımlarımız var. Kendilerini geliştirmekle kalmıyor, ev ekonomilerine katkı da sağlamış oluyorlar. Yine gençlerimiz de ilgi alanlarını genişleterek sosyalleşme imkanlarını arttırıyorlar" şeklinde konuştu.

Sergi gününün akşamında ise pop sanatçısı Ali Güven tarafından konser verildi. Güven, eski ve yeni şarkılardan oluşan repertuarıyla Karacabeylileri coşturdu. Başkan Özkan, Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmed'e Mektup" adlı şiirini okudu. Gecede kursiyerler Başkan Özkan'ın elinden başarı belgelerini aldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karacabey'de KARYEK Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement